Imate z atleti v vaši vadbeni skupini podpisane pogodbe?

Nimamo nobenih pogodb. Ko pride atlet do mene, mu povem, kakšni so pogoji za včlanitev v skupino. Njihovi klubi morajo poskrbeti, da je plačana vadnina. Atleti Massa denimo na mesec plačujejo po 32 evrov bruto. Nekaj prihodka dobim tudi od Atletske zveze Slovenije, ki za vsakega atleta, ki ima z njo pogodbo, trenerju nakaže tretjino zneska.

Dvanajstega aprila se odpravljate na priprave na Tenerife. Boste s seboj vzeli celotno skupino atletov?

Na Tenerife bo odpotovala osmerica. Vsi si takšnih priprav žal ne morejo privoščiti, zato bodo v času moje odsotnosti delali po programih, ki jim jih pripravljam.

Kako ste prišli do tako velike skupine atletov?

Na težak način. Zaupanje atletov sem si pridobil z delom. Na začetku sem vadil le z Marijo in skupino treh skakalcev. Kot tekač se mi je prvi pridružil srednjeprogaš Cene Šubic (nastopil je na dvoranskem EP leta 2009 v Torinu - op. p.). Večina od skupine srednjeprogašev, ki jih vidite na treningu, je nekoč vadila pod vodstvom Urbana Praprotnika, a je nehal delati kot profesionalec v klubu. K meni sta najprej pred dvema letoma prišla Jošt Kozan in Vid Tršan, nato so se priključili še drugi.

Slišati je, da imate precej težav s termini treningov. Drži?

Res imamo precej težav, saj nam večkrat termini, ko lahko treniramo, ne ustrezajo. Precej lažje bi bilo, če bi imeli raztegljiv delovni čas. Ni prijetno, ko denimo številni atleti ne morejo vaditi v terminu, ko imajo čas za to.