Hirvonen se je na vrh povzpel po šesti hitrostni preizkušnji, vrha pa do konca relija ni več zapustil. Novikov se je s tretjim mestom prvič v karieri povzpel na stopničke.

Na Portugalskem, četrti postaji letošnjega SP, je že uvod dirke prinesel odstop svetovnega prvaka Francoza Sebastiena Loeba, ki je po lastni napaki prevrnil svoj dirkalnik. Tri "brzince", vse v petek, so prireditelji zaradi močnega dežja in mokrih ter spolzkih cest odpovedali.

"Oddahnil sem si, ker je bil to res zahteven reli. Razmere so bile težke, zato je čudovito, da sem zmagal brez težav s citroenom," je po zmagi dejal 31-letni finski voznik. "Zadnjih nekaj kilometrov se je zame res vleklo, toda uspelo mi je ostati miren, izognil sem se napakam. Koncentriral sem se na vsak ovinek," je še dodal Hirvonen, ki je Citroenu privozil peto zmago na Portugalskem.

Ostberg in Novikov sta si stopničke zagotovila po pravi mali drami. Ostberg je imel danes zjutraj težave z motorjem, Novikov avtomobil pa je imel v 20 "brzincu" težave z menjalnikom, mehaniki obeh ekip pa so dirkalnika pravočasno popravili. "Na ta trenutek sem čakal res dolgo in zelo sem vesel za rezultat," je dejal Novikov, njegov sovoznik Denis Giraudet pa je s 56 leti postal najstarejši sovoznik, ki je stal na stopničkah.

Največ zmag na hitrostnih preizkušnjah je zbral Petter Solberg, ki je slavil na osmih "brzincih", toda zaradi težav, ki jih je imel na petkovi drugi preizkušnji, je na koncu končal na četrtem mestu. Mesto za njim je končal Nasser Al-Attiyah iz Katarja, ki je prišel do najboljše uvrstitve v svetovnem pokalu.

Finski voznik, ki je nazadnje slavil na reliju po Avstraliji septembra lani, za volanom Citroena pa je prvič slavil, je v skupnem seštevku prehitel moštvenega kolega Loeba in ima zdaj devet točk prednosti.

Naslednja postaja bo reli po Argentini.