V Dortmundu je polna dvorana (10.000 ljudi) pričakovala, da se bodo Timo Boll in kolegi z njihovo pomočjo uspešno zoperstavili favoritom, jih tudi presenetili in se jim s tem oddolžili za poraz v finalu zadnjega prvenstva v Moskvi in finalu olimpijskih iger v Pekingu. A že prvi posamični dvoboj je pokazal, da imajo minimalne možnosti.

Najboljši evropski igralec, Boll, se je sicer odlično upiral posamičnemu svetovnemu prvaku Zhang Jikeju, izničil zaostanek 0:2, a za razliko od prejšnjega prvenstva, na katerem je v uvodnem dvoboju proti Wang Hau preobrat izpeljal do konca, tokrat petega niza ni dobil. Ker Dimitrij Ovčarov in Patrick Baum nista bila konkurenčna Ma Longu in Wang Hau, so Kitajci finale dobili s 3:0, s tem pa tekmovanje zaključili brez izgubljenega posamičnega dvoboja. Nemci bodo morali na novo priložnost za prvi naslov počakati še dve leti, leta 2014 bo prvenstvo na Japonskem.

Tretje mesto sta si razdelili Japonska in Južna Koreja, peta je bila Avstrija, šesta Švedska, sedmi Tajvan in osmi Singapur.

Izid finala:

NEMČIJA - KITAJSKA 0:3

Timo Boll - Zhang Jike 2:3 (-10, -6, 9, 10, -6)
Dimitrij Ovčarov - Ma Long 0:3 (-3, -9, -11)
Patrick Baum - Wang Hao 1:3 (8, -5, -5, -10)

Tudi med ženskami Kitajke premočne za ostalo konkurenco

Kitajske namiznoteniške igralke so na svetovnem prvenstvu v Dortmundu s 3:0 premagale branilke naslova iz Singapurja in se jim maščevale za poraz na SP v Moskvi, ko so igralke iz Singapurja prekinile njihov niz osmih zmag.

Prvo točko je svoji domovini priigrala Ding Ning, ki je s 3:1 premagala Feng Tianwei, z istim izidom pa je Li Xiaoxia ugnala Wang Yuegu. Če sta prvi igralki imeli nekaj dela z nasprotnicama, pa jih ni imela zadnja kitajska predstavnica. Guo Yue je gladko s 3:0 premagala Li Jiawei in Kitajski priigrala 18. naslov najboljše ekipe na svetu.

Kitajski ženski reprezentanci je zadnji prvenstveni poraz pred dvema letoma prizadejal Singapur, kar je bil tudi edini poraz v finalih od leta 1991. Kitajska je v ženski in moški konkurenci na SP osvojila 36 zlatih odličij.

Na tretjem mestu sta končali reprezentanci Hongkonga in Južne Koreje, peta je bila na koncu Japonska, ki je s 3:0 premagala Nizozemsko, sedme pa so bile Nemke, ki so bile s 3:2 boljše od Poljske.

Izid finala:

KITAJSKA - SINGAPUR 3:0

Ding Ning - Feng Tianwei 3:1 (12, -8, 4, 3)
Li Xiaoxia - Wang Yuegu 3:1 (9, -11, 10, 5)
Guo Yue - Li Jiawei 3:0 (8, 6, 9)