Švicarski "profesor" hitrih disciplin bo v slovenski moški reprezentanci vsaj dve leti skrbel za trening superveleslaloma in smuka. Z odličnim znanjem in bogatimi izkušnjami bo kot glavni trener za hitre discipline gotovo lahko slovenskim tekmovalcem pomagal še bolj napredovati.

Že tako močni slovenski smukaški ekipi, ki je v zadnjih letih dosegala boljše rezultate od slovenskih smučarjev v tehničnih disciplinah, bi to moralo dati še dodaten zagon, da bo v prihodnje še večkrat poskušala poseči po najvišjih mestih na tekmah svetovnega pokala, kot je to v zadnjih sezonah nekajkrat že uspelo Andreju Jermanu in Andreju Špornu.

"Cuche se je na zaključku sezone v Schladmingu srečal s predsednikom SZS Tomažem Lovšetom, kjer sta v ciljni areni sproščeno pokramljala. Beseda je nanesla na njegovo prihodnost in omenil je, da bi rad ostal v belem cirkusu, a zanj v švicarski reprezentanci ni prostora. Na to je začudeni gospod Lovše odvrnil, da je v slovenski trenerski ekipi vedno prostor za šampione svetovnega formata in da naj premisli, če bi ga kaj takšnega zanimalo. Cuche si je vzel nekaj dni časa, nakar se je odločil, da pokliče v Slovenijo. S predsednikom SZS sta v nekaj minutah našla skupen jezik in se uspela dogovoriti o sodelovanju za dve leti, Cuche pa bo prevzel vodenje slovenske moške ekipe v hitrih disciplinah, nad čimer je zelo zadovoljen, saj si je resnično želel ostati v 'belem cirkusu', zato ponudbe za delo v državi, ki velja za smučarsko nacijo, ni mogel zavrniti," je za švicarske medije dejal eden od najtesnejših prijateljev Diderja Cucha, ki pa je želel ostati neimenovan.

Finančne podrobnosti pogodbe med Cuchem in SZS niso znane, za potrditev novice in več informacij o vsej zadevi pa smo neuspešno poskušali stopiti v stik z Lovšetom.


Odlični švicarski smučar je pred dvema tednoma takole v Schladmingu končal tekmovalno kariero, a očitno bo tudi v prihodnje ostal blizu dogajanja v svetovnem pokalu. (Foto: daylife.com)