Kot je povedala predsednica NSi Ljudmila Novak, so sklep o podpori Zveru, ki se je udeležencem posveta tudi predstavil, sprejeli z aklamacijo. Menijo namreč, je dejala, da je Zver odličen kandidat za predsednika, saj se je doslej izkazal na vseh svojih političnih funkcijah in deluje kot zmeren, pošten ter zaupanja vreden politik, s tem pa zastopa tudi vrednote njene stranke.

Zadovoljstvo nad odločitvijo NSi je izrazil tudi Zver, ki je članom te stranke med drugim povedal, da bo to že peta skupna kandidatura s "sestrsko stranko" na predsedniških volitvah, če pri tem vključijo še njihove predhodnike, Slovenske krščanske demokrate.

Ob tem je izrazil še željo, da bi dobro sodelovali v času predvolilne kampanje, ter upanje, da bo tokrat Sloveniji uspelo prvič dobiti predsednika, ki ne bo izrazito iz levega političnega pola in bo skušal biti dejansko predsednik vseh Slovencev.

Sicer pa so člani NSi na današnjem posvetu obravnavali tudi varčevalne ukrepe in rebalans proračuna, v zvezi s tem pa so razpravljali predvsem o nekaterih ukrepih, ki jih stranka sprejema ali podpira nekoliko težje. V okviru nadaljnjih dogovarjanj o rebalansu se bodo zato skušali dogovoriti o tem, da bi vrtec za drugega otroka bil vsaj polovično subvencioniran, za tretjega in vse nadaljnje otroke pa bi bil še naprej brezplačen, saj je takšnih primerov zelo malo.

"Kar se tiče porodniškega dopusta, smo zadovoljni, da ima Slovenija še vedno posluh za matere porodnice, vendar menimo, da nadomestila ne bi smeli zniževati tistim materam, ki imajo plačo oziroma nadomestilo v višini do 600 evrov," je predlog NSi pojasnila Novakova in dodala, da se v stranki zavedajo nujnosti ukrepov, zato jih tudi podpirajo. Ob tem pričakujejo, da bodo tudi sindikati in vsi ostali partnerji v pogajanjih sprejemali razumne odločitve.