Petek… Prvi delovni dan

06.06. Noč je minila brez problemov, zato se zbudim dobre volje. Najprej si zmerim vročino, da vidim, ali so baterije napolnjene. Termometer kaže 37. Jah no, nism še zdrav kot riba. Vseeno se odločim, da je bilo bolezni dovolj in da je čas za malo akcije. Že na poti proti restavraciji se odločim, da je danes čas za kuhanje! Pridem v restavracijo, nadenem predpasnik in že dogaja na polno. Vsi veseli, da sem spet med njimi, edino Fadila (vodja kuhinje) mi na pol v smehu pove, da danes za mano ne bo nihče pomival in pospravljal.

Kuhanje je zakon! Zelo rad kuham, ker lahko ustvarjam in se zabavam. Nisem strokovnjak, ampak uživam v tem. Na dnevni menu umestim še svojo jed. Rižota z repki in ananasom. V kuhinji stavimo, katerega menuja bomo prodali največ. Dnevno jih imamo pet. Kdor zgubi, da za rundo! Zmaga Milenko z njegovim morskim listom, blitvo ter kuhanim krompirjem.

S tem vam želim samo pokazati, kako malo je potrebno za vključitev zabave v delovni proces.

Organizacija delovnega časa in potovanj

Pred nekaj leti sem se navadil, da je dobra ozganizacija časa veliko vredna. Glede na to, da živim v Ajdovščini in imam pisarne v Ajdovščini in Ljubljani, je planiranje sestanko po celotni Sloveniji na momente kar zanimiva zadeva. Kako čim bolj zoptimizirati vožnje? Tedensko sem ponavadi 3 do 4-krat izven Ajdovščine. V dneh, ko nisem v Ajdovščini, moram opraviti vse obveznosti po različnih krajih po Sloveniji. Naslednji teden bom tako v ponedeljek v Celju, torek v Novem mestu in Ljubljani, sredo v Ajdovščini, četrtek v Ljubljani in petek v Ajdovščini. Zraven pa sem moral danes rezervirati še hotel, kjer bom spal med obiskom San Patrignana v Italiji ter let v London v začetku junija, kjer se bom udeležil različnih kulinaričnih dogodkov in Angležem predstavil nekaj za njih zelo dobrih slovenskih produktov.

Kje sem se vsega naučil?

Zelo veliko sem se naučil kar iz prakse, česar mislim, da mladim v Sloveniji primakuje. Več o tem bom pisal jutri, ko bom predstavil moj pogled na generacijo Y, v katero spadam tudi sam.

Vse se pa začne pri teoriji in knjigah. V osnovni šoli sem sovražil bralno značko. Knjige, ki smo jih morali brati, so mi bile zelo nezanimive. Potem pa sem pri šestnajstih letih prebral knjigo, ki mi je spremenila pogled na vse skupaj. Od tistega dneva naprej sem prebral resnično zelo veliko. Ogromno knjig sem kupil, lahko rečem, da imam kar svojo malo knjižnico, kjer počivajo vse knjige, ki so mi zelo veliko dale. Začel sem s tistimi, ki so govorile o tem, kako postati miljonar pa o tem, da je vsak začetek težak. Vendar sem se ob vsakem branju razvijal.

Sedaj berem vse, od ekonomije, osebnostne rasti, podjetništva pa do psihologije, etike, duhovnosti… in še kaj bi se našlo. Moje prepričanje je, da nam lahko vsaka knjiga veliko da, samo če si tega sami želimo. Vsem bi toplo priporočil, da veliko berete in se zraven čim več naučite. Vem, da je vsak začetek težak. Zato primite prvo knjigo v roke že danes in začnite. Morda vam prav ta spremeni življenje.

To bi bilo to za danes. Mene sedaj čaka še degustacija zelo dobrih vipavskih vin v vrhunski družbi. Mislim, da bom kljub bolezni to že zmogel.

Lep vikend želim vsem skupaj. Jutri pa bo, kot že rečemo, na tapeti generacija Y. Have fun!