Kličkova zlata medalja iz Atlante je bila na dražbi prodana za kar milijon dolarjev, kupec pa se je nato odločil kolajno vrniti slavnemu boksarju. "S tem zneskom bomo pomagali izpolniti sanje več sto tisoč otrokom. Hvala vam v imenu otrok, njihovih staršev in učiteljev,“ se je donatorju zahvalil Vladimir Kličko.

Tako Vladimir kot Vitalij sicer v boksu veljata za izjemno poštena borca, za kar bosta s strani ameriških novinarjev, ki spremljajo boks (BWAA -Boxing Writers Association of America) prejela tudi priznanje James A. Faarley Award za poštenost in integriteto.

"Brata Kličko sta se od nekdaj v ringu in izven njega obnašala častno in dostojanstveno. Sta edina boksarja v zgodovini z doktoratom, tekoče govorita več jezikov. Sta izjemno dejavna na dobrodelnem področju, sodelujeta tudi v Unescomvem programu za pomoč otrokom. Vitalij je dvakrat kandidiral za župana Kijeva in se zavzema za boj proti korupciji. Brata sta bila od nekdaj prava profesionalca, na neredke provokacije nasprotnikov pred dvoboji pa sta se obnašala dostojno,“ so v sporočilu za javnost napisali pri BWAA.