V Los Angelesu je bil pri zmagovalcih junak tekme Russell Westbrook, ki je dosegel kar 36 točk, Kevin Durant je dodal 21 točk in 11 skokov. Pri domačih je bil s 25 točkami in 13 skoki najboljši Andrew Bynum. Kobe Bryant je ob slabem metu iz igre (7:25) dosegel 23 točk.

"Kobe ponavadi zadeva tudi težke mete. Danes pa jih ni tako kot običajno. Thabo Sefolosha je opravil zelo dobro delo v obrambi, ni mu pustil metov iz ugodnejših položajev," je po tekmi povedal trener Thunderja Scott Brooks. Ta je bil sicer lahko zaskrbljen po prvi četrtini, ki so jo domači dobili s 30:18, toda v naslednjih dveh so se njegovi varovanci pobrali in bili prepričljivo boljši ter tako tehtnico nagnili na svojo stran.

V Miamiju pa sta pri domačih Chris Bosh in LeBron James dosegla po 19 točk in devet skokov, šest igralcev je doseglo vsaj deset točk. Pri gostih je s 25 točkami prednjačil Dirk Nowitzki. Domači so tekmeca strli predvsem v zadnji četrtini, ki so jo odigrali izvrstno in dobili s 26:13.

"Treba jim je priznati, da so bili boljši. Skozi tekmo so stopnjevali pritisk na obeh koncih igrišča. V prvem polčasu smo imeli kar prelahko delo, vse nam je šlo po željah. No, ko so začeli izvajati pravi pritisk, pa se je vse to za nas končalo," je dejal Nowtizki.

Na drugih dveh tekmah večera je Indiana s pomočjo 25 točk Dannyja Grangerja s 93:89 ugnala Washington, Portland pa je bil z 99:93 boljši od New Orleansa. LaMarcus Aldridge je pri zmagovalcih v statistiko vpisal 25 točk in 12 skokov.

* Izidi:

Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 93:102
Indiana Pacers - Washington Wizards 93:89
Miami Heat - Dallas Mavericks 106:85
Portland Trail Blazers - New Orleans Hornets 99:93