Bollywoodski Pločnik slavnih, ki se nahaja v mumbajskem predmestju Bandra, je odprla filmska zvezdnica Kareena Kapoor. Odprtje so obeležili tudi z odkritjem kipa njenega starega očeta, legendarnega igralca Randhirja Kapoorja, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Menim, da bi ljudje morali priti in zaplesati z zvezdami. Kljub temu, da nekatere zvezde danes niso več z nami, imamo vseeno priložnost, da z njimi zaplešemo, se jih dotaknemo, jih občutimo in spoznamo, kaj so bile," je ob odprtju povedala Kapoorjeva.

Kapoorjevi so s tem postali prva družina, ki je dobila svoje mesto na Pločniku slavnih. "Pravzaprav so bili prva bollywoodska družina," je dejal Nikhil Gandhi, poslovni direktor indijskega televizijskega programa UTV Stars, ki je dogodek gostil.

Vendar projekta niso podprla vsa znana imena Bollywoda, saj je podoben projekt zastavil tudi igralec in arhitekt Ritesh Deshmukh. Ta si je namreč prav tako v predmestju Bandra zamislil svoj pločnik slavnih, za katerega je že pred desetimi meseci pričel zbirati odtise dlani znanih igralcev. Projekt so poimenovali Pločnik legend.

Lokalno prebivalstvo je nad projektom navdušeno, saj upa, da bo Pločnik slavnih pripomogel k prepoznavnosti in razvoju predmestja Bandra.

Hollywoodski Pločnik slavnih so odprli v 50. letih minulega stoletja. Danes je na njem že več kot 2000 zvezd, ki vsako leto pritegnejo več milijonov turistov.