Aleksandra, ali bo najtežje dobiti prav zadnjo zmago?

Pripravljamo se enako, kot da gre za prvo tekmo. Imamo prednost domačega igrišča, kar moramo izkoristiti. Ne smemo si dovoliti, da se bomo reševale na popravnih izpitih. Vsako nadaljevanje finalne serije lahko povzroči paniko, kar ne bi bilo dobro. Na igrišče moramo stopiti odločno, saj se Kamničanke ne bodo predale. V vsakem primeru z našo motivacijo ne bo problemov, saj vemo, kaj nam ta zmaga prinaša.

Imate kot kapetanka med finalnimi tekmami kaj več dela kot sicer?

V tem trenutku vse punce razmišljamo enako, zato se nobena od nas ne bo prehitro sprostila, češ da smo že prvakinje. Moje delo je, da se s puncami čim več pogovarjam in da poslušam njihova mnenja, a težav nimam, saj so vse soigralke popolnoma osredotočene na zadnjo tekmo.

Med kariero ste svoje znanje preizkusili tudi v Italiji, Turčiji, Rusiji… Kje vam je bilo najlepše?

Najbolj sem uživala v Novi Gorici, tu v Sloveniji. Najmočnejša liga je bila italijanska, dobra odbojka se je igrala v Turčiji, ampak če poleg odbojke upoštevam tudi kakovost življenja, je bilo najlepše v Novi Gorici.

Ste pa imeli v Rusiji določene probleme, kajne?

Problemi so bili finančni. Potem ko sem že imela podpisano pogodbo, so mi po enem mesecu želeli zmanjšati plačo za približno 20 odstotkov, kar pa ni prišlo v poštev. Sporazumno smo se dogovorili, da prekinemo sodelovanje, s tem da mi izplačajo dogovorjen znesek. To je bila zame najboljša možnost, nato pa sem vrnila nazaj v Maribor.

Kako močna je slovenska liga v primerjavi z drugimi, kjer ste igrali?

Težko ocenjujem, saj ne poznam dovolj dobro vseh slovenskih ekip. Z Mariborom igram med sezono v srednjeevropski ligi, ki je pomembna za slovensko odbojko, v njej pa bi moralo igrati še več slovenskih klubov. Razen ekip, s katerimi igramo v končnici slovenskega prvenstva, preostalih ne poznam.

Ima katera od vaših soigralk potencial, da igra v najboljših ligah v Evropi?

Seveda imajo, toda same se morajo odločiti za ta korak. Moraš iti v svet, da vidiš, kje si. Pri tem potrebuješ srečo, da pristaneš v dobri ekipi.

Kakšna pa bo vaša prihodnost?

Trenutno imam v glavi zgolj tretjo finalno tekmo. Ne vem, ali bom v prihodnje še igrala. Voljo imam, zdrava sem, odbojko igram z veseljem, pred menoj pa bo dovolj časa, da o vsem dobro premislim.

Torej obstaja možnost, da bo to danes celo vaša zadnja tekma?

Zadnja v sezoni zagotovo, o mojem nadaljevanju kariere pa težko kar koli povem, saj še sama ne vem. Utrujena sem fizično in psihično, a daleč od tega, da bi morala nehati igrati zaradi poškodb. Ko se bom dobro odpočila, bom preučila ponudbe, nato pa se bom odločila, ali bom še igrala.