Vsi za enega, eden za vse …

Zjutraj zmerim vročino in ugotovim, da moja telesna temperatura ni še na normalnem nivoju. Torej, še en dan “bolniške”. Pokličem v kuhinjo restavracije in jim sporočim “žalostno” novico. Še en dan boste imeli mir. Kuhar Milenko, ki je pri meni zaposlen že od začetka (6 let), mi kot ponavadi odgovori: “Samo ti odmaraj, sve čemo mi sredit… nije tolko loše i kad te nema.” In slišim smeh vseh ostalih v ozadju. Resnično mi je všeč, da se pri nas vsi skupaj počutimo kot ena velika družina. Kot že veste, ne prenesem hierarhije v podjetjih. Podpiram pa zabavo in odgovornost, ki jo mora imeti vsak posameznik. To pomeni, da se lahko na veliko vsi zabavamo, vsem nam pa mora biti jasno, da morajo naše storitve in izdelki biti zelo kvalitetni. Brez kvalitetnih izdelkov se stranke ne vračajo in brez tega podjetje ne more preživeti. Vsi za enega, eden za vse.

Da bi S project imel svoj nočni klub?

Dobim klic poznane prijazne gospe iz Ljubljane, ki me sprašuje, če mogoče vem za koga, ki bi vzel prostor, kjer je bil priljubljen nočni klub v najem. Odgovorim ji, da zaenkrat sicer nimam nobenega, ampak da javim, če bo kaj. Prekinem in začnem razmišljati. Kaj pa, če bi projekt socialnega podjetništva – S project - imel svoj klub? V njem bi lahko prodajali izdelke, ki jih bomo tako ali tako s partnerji dali na trg. Ljudje bi se k nam hodili zabavat. Denar, ki bi ga pa zaslužili s prodajo izdelkov pa bi bil kot od vseh ostalih produktov, ki bodo na trgu, za financiranje akademije. Pa še naše partnerje bi lahko vključili tako ali drugače v klub. Pokličem Ano, ki operativno vodi projekt in ji razložim situacijo. Navdušena je nad idejo. Odprem excel in na hitro postavim stroškovnik kluba. Preštudiram, kdo bi lahko bil del ekipe. Pri tem projektu rabimo ljudi, ki v njega verjamejo in ki ga razumejo. Kot vedno zberem zelo dobro ekipo. Predstavim idejo še nekaj ožjim sodelavcem, ki jo takoj potrdijo. Jasno nam je, kdo bo za kaj poskrbel. Le časa ne bo veliko za vse skupaj. Ampak vseeno … Akcija! Teden dni časa imajo vsi, da pripravijo svoj del plana. Glede na to, da je klub že opremljen bomo poskrbeli samo za lepotne popravke, kar nam ne bo vzelo veliko časa in denarja. Otvoritev bo v Maju! No vidite… nekako tako se rodi nova ideja. Da bi točno vedeli, kako jo bomo speljali, je prehitro za govorit. Vemo samo, da nam bo tako ali drugače uspelo. No zdej pa dovolj govorjenja, pojdimo rajši začet delat na tem.

Vse se zgodi z razlogom...

Za konec dneva pa še klic uglednega poslovneža iz Slovenije, ki ga zanima, kako bi lahko tudi njegovo podjetje vključili v naš projekt. Srečala sva se tri leta nazaj za par minut, da sva si izmenjala vizitke. Danes jo je potegnil iz predala in me poklical. Dogovorila sva se za sestanek drugi teden, ki bo definitivno zelo produktiven. Vedno, ampak res vedno, se vse zgodi z razlogom. Ne sprašujte se, kje vas čaka sreča in kaj morate storiti, da jo boste našli. Enostavno živite življenje na polno in delajte stvari, ki jih radi delate. Vse drugo pride samo … Če seveda v to verjamete!

Za danes bo po moje, kar dovolj. Jutri pa res akcija! Je kar dovolj tega poležavanja počasi. Vikend bo delaven tako ali drugače, zato boste tudi v soboto in nedeljo izvedeli kaj zanimivega iz mojega vsakdana. Lep in zabaven petek želim vsem skupaj.