"Videti je kot bikini. Skozi material lahko čutim svojo kožo, zato imam občutek, da sem gola. Material je izjemno lahek, kar je najpomembneje. Med tekmovanjem namreč ne želiš čutiti dodatne teže,“ je pojasnila svetovna prvakinja na 100 metrov čez ovireAvstralka  Kelly Pearson, ki bo hitreje tekla tudi s pomočjo nove tekaške obutve, ki tehta vsega 200 gramov.

Kako bodo njihovi športniki videti na olimpijskih igrah pa so še kako resno vzeli Britanci. Ti negodujejo nad pomanjkanjem rdeče barve na dresih, ki jih je oblikovala znamenita Stella McCartney. Robert Barton z univerze v Durhamu je že leta 2005 objavil študijo na to temo in v njej ugotovil, da rdeča barva poveča možnosti športnikov za uspeh.

Barton je za časnik Guardian zdaj povedal, da je McCartneyjeva očitno preveč upoštevala modne smernice, ni pa upoštevala učinka dizajna na uspeh. Slednja je imela za vodilo sicer britansko zastavo, a je pri oblikovanju opreme uporabljala večinoma modro in belo barvo. Rdeči so le ovratniki, nogavice in čevlji.

Podobnega mnenja je športni psiholog Victor Thompson: "Če šport že toliko pomeni in če se nastopi odločajo v tisočinkah sekunde in milimetrih, bi morali tudi po tej plati storiti vse, da jim pomagamo." Slednji pravi, da rdeča barva posamezniku dvigne samozavest, agresijo in dominantnost, zato je povsem verjetno, da pomaga tudi športniku v boju za najboljši dosežek."

Sicer pa je oprema zaradi pomanjkanja rdeče barve sprožila še več polemik. Časnik Daily Mail ugotavlja, da je kombinacija barv bolj škotska od angleške, saj škotska modra prevladuje nad angleško rdečo. Barve je kritiziral tudi valižanski politik Jonathan Edwards iz nacionalne stranke, saj je valižanska barva tradicionalno rdeča.