Ste v tej sezoni izpolnili osebna pričakovanja?

Na začetku me je bilo strah, ker s fanti že dolgo nisem delal. Predvsem sem se bal, ali bomo imeli denar, opremo, dovolj ljudi za delo... Ko sem videl, da so stvari urejene do nivoja, ko lahko delamo kolikor toliko normalno, je strah izginil in sem zaupal vsem. Pokazali smo, da se da v skromnejših razmerah loviti konkurenco. V takšnih pogojih bomo morali delati še naprej.

Soliden Valenčič v sezoni 2011/12 in slaba slalomska ekipa. Vaš komentar?

Če se nekateri tekmovalci na treningu lahko enakovredno merijo z Valenčičem, bi jim moralo biti to spodbuda, da prodrejo med najboljše. Rešitev za reprezentanco je, da Mitja vztraja čim dlje, da bodo imeli drugi tekmovalci na treningih dobro primerjavo, hkrati pa bodo videli pot, kako se prebiti ali ostati v svetovnem vrhu.

Je v prihodnji sezoni mogoče pričakovati dodatno slovensko veleslalomsko prebujenje?

Janez Jazbec je nakazal pot, kako se pride do boljše startne številke in s tem boljšega izhodišča za napad. To pot bodo morali prehoditi vsi drugi. V ozadju imamo nekaj veleslalomistov, ki bi se lahko približali veleslalomskemu vrhu.

Kaj se je dogajalo z Maticem Skubetom?

Zelo težko bi rekel, kaj ga je ustavilo pri njegovem slalomskem razvoju. Vsi se sprašujemo, kaj bi lahko bilo. Gre za slabši del opreme, njegovo razmišljanje, morda slab trening? Mislim, da je imel treninga dovolj v najrazličnejših razmerah. Poleg tega je bil poleti z Valenčičem v Ushuai. Forma lahko niha iz meseca v mesec, lahko sezonsko. Želim si, da je šlo pri Maticu za slednje. V prihodnji sezoni ga čaka težko delo, moral bo zaupati v opremo in napasti.

Na kakšen način se boste s tekmeci merili v prihodnji sezoni?

Sestaviti moramo takšne ekipe, ki bodo lahko zagotovile dober trening. Pogovarjal sem se z Janezom Slivnikom, ki je na Finskem trener manjše ekipe. Rekel mi je, da z leti opaža, da imajo vse manjše ekipe po enega ali dva tekmovalca. To pomeni, da se bomo morali manjši združevati, da bomo lahko konkurirali večjim narodom, kot so Avstrija, Švica, Italija, Francija. Upam tudi, da bomo imeli toliko finančne osnove, da bomo šli lahko na južno poloblo.

Kakšni rezultati bi vas zadovoljili v predolimpijski sezoni?

Da bi Valenčič v slalomu naredil še korak naprej in se še bolj približal svetovnemu vrhu. Ima še rezerve pri postavitvi na smuči. Želim si, da bi mlade priključili Mitji in Janezu. To moramo doseči in to je naše trenersko poslanstvo. Če nam to ne uspe, res lahko rečemo, da je smučanje v zatonu. A mislim, da ni, saj bo Slovenija še dosegala dobre rezultate.

Vidite v ozadju kakšnega slovenskega umetnika, ki bi se lahko priključil vrhu?

Ekstremno talentirane tekmovalce je težko najti na svetu, kaj šele v manjši reprezentanci. Velesile imajo iz enega letnika po 80, 100 tekmovalcev, Slovenija takšne baze nima. Mi imamo iz enega letnika po tri, štiri, pet tekmovalcev. In s takšnim številom bomo težko našli veliki up.