Ali ste pričakovali tako tesen rezultat?

Izid sploh ni tako tesen. Dobil sem skoraj šestdeset glasov več kot moj protikandidat. To pa je za Bovec veliko, za Ljubljano pa skoraj nepomembno.

Kako je na predvolilni boj vplivala potresna afera, ki vas spremlja že vrsto let?

Čeprav je sodišče ovrglo obtožnico, se je tudi v predvolilni kampanji šušljalo o aferi, ki se že več let vleče za mano kot temna senca. Sodišče je za ugotovitev nedolžnosti potrebovalo osem let. Afera mi je onemogočila ponovno izvolitev za župana in me zaznamovala za vedno. Očitno je bil to namen tistih, ki so zadevo režirali in izpeljali, opirali pa so se na izjave prvoobtoženega. Vrnitev odpisanega župana ni bila lahka. Nadaljeval bom delo, ki ga je dobro zastavil župan Danijel Krivec.

Katerim nalogam boste posvetili največ pozornosti?

Spremenil bom način dela na občini. Najprej pa bo na vrsti rebalans proračuna.

Ves čas ste kritizirali popotresno obnovo. Kako jo ocenjujete zdaj, ko gre h koncu?

Stališča do popotresne obnove nisem spremenil. Predragi projekti, zasoljene rušitve objektov, previsoke cene gradbenih storitev, prevelika obremenitev oškodovancev, neenakost pred zakonom, zaplemba zavarovalnine, donatorske hiše in neizkoriščen razvojni del zakona - vse to so razlogi, zaradi katerih se je popotresna obnova izkazala kot slaba praksa.

Kritični ste tudi do reševanja kaninskega smučišča. Kaj predlagate?

Vedno poudarjam, da moramo rešiti smučišče Kanin, ne pa družbo, ki z njim upravlja. Občina kot solastnik družbe in zastopnik javnega interesa mora v tej zadevi igrati aktivno vlogo. Zelo natančno moramo določiti, za kaj namenjamo proračunski denar in kakšen bo njegov učinek. Očitno je, da občina sama ne more rešiti tega zahtevnega problema, zato se mora vključiti država, najti pa bomo morali tudi dobrega partnerja. Ključno vprašanje je, kako se znebiti težkega nahrbtnika preteklosti, ki je največja ovira uspešnega reševanja smučišča Kanin.

Kako gledate na prometno izoliranost Bovškega in na nered na reki Soči?

Soča je predragocena, da bi prenesla nered in kaos. Upravljanje s Sočo je proces, ki je nekoliko zastal in ga je treba ponovno spodbuditi. Bovško je prometno zelo ranljivo in mimogrede se nam zgodi, da smo odrezani od sveta, zato je nujno, da skupaj z državo odpravimo to težavo. Dobre prometne povezave so nujni pogoj za razvoj vsega Posočja.