Koprski rokometaši so se v velikem slogu uvrstili med osem najboljših ekip v ligi prvakov. V prvem delu tekmovanja so v svoji skupini zasedli drugo mesto, pred njim je bil le nemški HSV iz Hamburga, v osmini finala pa so izločili favorizirano poljsko zasedbo Vive Targi Kielce.

"V prvem jakostnem bobnu so bile same imenitne zasedbe, po dveh žrebanjih, ko sta v bobnu ostala Kiel in Atletico Madrid, pa smo si bolj želeli špansko zasedbo," je uvodoma dejal koprski trener Fredi Radojkovič in dodal: "Z Atleticom smo se že pomerili na turnirju v nemškem Magdeburgu. Gre za vrhunsko moštvo in je favorit našega medsebojnega četrtfinalnega obračuna. Mi bomo naredili vse, kar je v naših močeh in ..... sanjajmo."

Zasedba s Pirenejskega polotoka je v prvem delu lige prvakov osvojila prvo mesto v skupini B, na desetih tekmah pa je zbrala 16 točk, potem ko je sedemkrat zmagala, dvakrat igrala neodločeno in enkrat izgubila. V tej skupini so nastopali tudi madžarski Veszprem, poljski Vive Targi Kielce, nemški Füchse Berlin, ruski Čehovski medvedi in danski Bjerringbro-Silkeborg. V osmini finala lige prvakov je izločila švicarsko ekipo Kadetten Schaffhausen. Na prvi tekmi v gosteh je zanesljivo zmagala s 36:27, na povratni domači tekmi pa malce senzacionalno izgubila s 26:30.

Žreb četrtfinala lige prvakov:

Cimos Koper - Atletico Madrid*
Croatia Osiguranje Zagreb - THW Kiel
Ademar Leon - Füchse Berlin
AG Kobenhavn - Barcelona

* - Prva tekma bo med 18. in 22. aprilom v Kopru, povratna pa med 25. in 29. aprilom v Madridu.

Celjani v Nemčijo h staremu znancu Gummersbachu

Tudi celjski rokometaši so na današnjem žrebu dobili polfinalnega tekmeca v pokalu pokalnih zmagovalcev. Letošnji slovenski pokalni prvak iz Podčetrtka se bo pomeril z nemškim Gummersbachom.

"Pred polfinalnim žrebom nismo imeli posebnih želja, saj so vse tri ekipe zelo kakovostne. Moja tiha želja je bila le, da prvo tekmo igramo na domačem igrišču, kar se mi je tudi uresničilo. Gummersbach je naš stari znanec, Celje se je z njim že pomeril v ligi prvakov. To je moj nekdanji klub, ki ga spremljam v nemški ligi. Gre za močno in kakovostno ekipo, obe medsebojni tekmi bosta neizprosni. Upam, da bo naša dvorana polna in bomo imeli bučno podporo," je polfinalni žreb v pokalu pokalnih zmagovalcev komentiral športni direktor celjskega kluba Roman Pungartnik.

Žreb polfinalnih parov:

- pokal pokalnih zmagovalcev:
Flensburg-Handewitt - Aragon
Celje Pivovarna Laško - Gummersbach*

* - Prva tekma bo 21. ali 22. aprila v Celju, povratna pa 28. ali 29. aprila v Gummersbachu.

- pokal EHF:
Rhein-Neckar Löwen - Göppingen
Magdeburg - Dünkirchen

- pokal challenge:
Maccabi Tel Aviv - Diomidis Argos
Sporting Lizbona - Wacker Thun