Med standardnimi reprezentanti na vašem seznamu med vratarji ni odličnega Gorazda Škofa.

Ne morem reči, da Škofa ne potrebujemo, ampak glede na njegova leta, izkušnje in reprezentančni staž spada med preverjene kadre. Zato ga ni potrebno vleči na vsako reprezentančno akcijo, ampak njegovo udeležbo in obveznosti pametno racionalizirati. V Zrečah bomo delali predvsem na napadalni taktiki za Portugalce, zato njegova prisotnost seveda ni nujna, poleg tega pa za turnir v Avstriji ni v mojih načrtih, zato njegov vpoklic ni nujen. Poleg tega nameravam v Avstrijo odpeljati le dva vratarja, Primož Prošt in Matevž Skok pa sta že na seznamu.

Prav tako ni desnokrilnega igralca Matjaža Brumna in krožnega napadalca Petra Puclja.

Z Brumnom sem imel pogovor že med januarskim EP v Srbiji in takrat je izrazil željo, da bi imel premor med naslednjo reprezentančno akcijo. Ker je njegovo telo zelo načeto, ves čas na meji poškodb in ne bi moglo zdržati vseh naporov, je zdaj idealna priložnost, da se vsaj delno rehabilitira in odpočije. Tudi Pucelj s svojim položajem v reprezentanci ni sporen, toda glede na turnir kot naložbo za prihodnost bodo priložnost tokrat dobili trije mlajši krožni napadalci.

Kako ocenjujete klubske predstave reprezentantov z vašega seznama?

Zadovoljen sem, da igrajo ter nabirajo minutažo in zelo potrebne izkušnje. Toda po drugi strani ne bi želel ocenjevati njihovih iger in rezultatskih dosežkov, da ne bi komu delal krivice.

Zaradi poškodb se daljša tudi seznam igralcev, na katere ne boste mogli računati na kvalifikacijskih tekmah s Portugalsko za nastop na SP 2013 v Španiji: Jure Natek, Vid Kavtičnik, Nenad Bilbija...

V treh dneh smo najmanj za šest mesecev izgubili dva vrhunska in zelo pomembna igralca, Natka in Kavtičnika. Jasno je, da sta izgubljena za junijski tekmi s Portugalci, prav tako kot tudi Bilbija. A poškodbe so pač sestavni del vrhunskega športa in življenja nasploh, zato bodo morali nekateri drugi igralci prevzeti njihove vloge in pokazati svojo kakovost. Bilbija je bil pred nekaj tedni operiran: čeprav ni šlo za operacijski poseg v ahilovo tetivo, ampak le "čiščenje" pete, bi tako on kot jaz lagala sebi in si dajala lažno upanje, če bi razmišljala, da bo nared za Portugalce. Istočasno pa upam, da smo končno le izpolnili bonus poškodb.