Slovenski rokometaši bodo v tirolski prestolnici med 5. in 7. aprilom igrali tri prijateljske tekme z Grki, Čehi in Avstrijci. V naši izbrani vrsti je nekaj sprememb, v primerjavi z zadnjim velikim tekmovanjem - januarskim evropskim prvenstvom v Srbiji, kjer je Slovenija zasedla šesto mesto - pa manjkajo vratar Gorazd Škof, krilni igralec Matjaž Brumen in krožni napadalec Peter Pucelj.

"V Zrečah bomo največ časa namenili analizi in pripravam napadalnih akcijah za Portugalsko, zaradi tega je tudi nekaj sprememb na mojem seznamu. Brumen je že v Srbiji izrazil željo, da bi zaradi hudega ritma na klubskem področju izpustil aprilsko reprezentančno akcijo. Škof in Pucelj nista sporna, v Avstriji pa ne bosta nastopila," je na današnji novinarski konferenci med drugim dejal Denič, ki bo dokončen seznam objavil po pripravah v Zrečah, ki se bodo začele 1. aprila, bržkone pa bodo priložnost na avstrijskem turnirju dobili predvsem igralci z nekoliko manjšo reprezentančno kilometrino.

Denič predvsem obžaluje, da zaradi resnih poškodb v tem kvalifikacijskem ciklusu ne bosta nastopila Jure Natek in Vid Kavtičnik. Igralca nemškega Magdeburga oziroma francoskega Montpellierja bosta z rokometnih igrišč odsotna od šest do osem mesecev, zaradi zdravstvenih težav pa bo manjkal tudi Nenad Bilbija.

Slovenski rokometaši se bodo v Zrečah zbrali 1. aprila in opravili šest treningov, nato pa se odpravili na mednarodni turnir. V Innsbrucku se bodo pomerili z Grki (5. april) in Čehi (6. april), v Kufsteinu pa z Avstrijci (7. april).

Na Deničevem seznamu so naslednji igralci:

- vratarja: Primož Prošt (Montpellier) in Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško);
- krilni igralci: Jure Dobelšek (Cimos Koper), Dragan Gajič (Montpellier), Gašper Marguč, Luka Žvižej (oba Celje Pivovarna Laško), Matej Flajs (Krka) in Jure Sušin (Trimo Trebnje);
- zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje Velenje), Dean Bombač, Sebastian Skube (Cimos Koper), Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Croatia Osiguranje Zagreb) in Uroš Zorman (Vive Targi Kielce);
- krožni napadalci: Uroš Bundalo (Cimos Koper), Matej Gaber (Gorenje) in Miha Žvižej (Bjerringbro-Silkeborg).