"Povezala sem se s Clivom Davisom, ponovno bova snemala," je Franklinova ob robu sobotnega praznovanja 70. rojstnega dne dejala o glasbenem mogotcu pri založbi Sony Music Entertainment. Odločitev o tem, kaj bosta posnela, naj bi sprejela po Davisovem rojstnem dnevu prihodnji mesec.

Davis je s Franklinovo preživel večino sobotnega večera v hotelu Hemsley Park Lane Hotel, kjer so pevkin jubilej obeležili z večerjo, plesno predstavo in krajšim koncertom jazzovskega pianista Krisa Bowersa.

Zabave se je udeležil tudi pevkin dolgoletni življenjski sopotnik Willie Wilkerson, s katerim naj bi se letos poročila, a sta namero preklicala. Ko so kraljico soula povprašali, ali se nameravata poročiti kmalu, je preprosto dejala: "Bomo videli, kaj bo."

Franklinova se poleg sodelovanja z Davisom veseli nastopov v Kaliforniji, pri podpisu pogodbe z založbo pa pomaga tudi svojemu vnuku. O legendarni glasbenici nastaja tudi biografski film, katerega snemanje pa je zaradi pevkine zasedenosti trenutno oteženo.

Ameriška glasbena revija Rolling Stone je Franklinovo označila za deveto najboljšo umetnico vseh časov, na lestvici 100 najboljših pevcev pa ji je dodelila prvo mesto. Za svoje delo je prejela 18 grammyjev, več deset njenih skladb pa se uvršča v sam vrh različnih Billboardovih lestvic. Je tudi prva glasbenica, ki je prestopila prag Dvorane slavnih rock and rolla (Rock and Roll Hall of Fame).