Vettel v celem koncu tedna v Maleziji ni imel dosti razlogov za veselje, saj je bil vseskozi daleč od vrha. Na kvalifikacijah je dosegel šele šesti čas, tudi na dirki pa je bil večino časa daleč za vodilno trojico.

Na dirkališču v Sepangu je imel dvakratni svetovni prvak včeraj tudi kar nekaj težav. Od približno 20. kroga dalje mu je odpovedala radijska povezava z moštvom, 10 krogov pred koncem pa je zapravil skoraj zagotovljeno četrto mesto, ko je pri prehitevanju trčil z za krog zaostalim dirkačem ekipe HRT Karthikeyanom.

Po bližnjem srečanju je Nemec končal s predrto zadnjo levo pnevmatiko, zaradi česar je moral na nenačrtovan postanek, ki ga je stal solidne uvrstitve in novih točk. Pri vožnji z uničeno gumo je Vettlov dirkalnik utrpel tudi okvaro zavornega sistema, zaradi česar so v moštvu Red Bulla svojemu dirkaču v zadnjih dveh krogih na vsak način želeli sporočiti, naj zaradi varnosti preneha z dirkanjem, a zaradi prekinjene radijske zveze jim to ni uspelo in Nemec je dirko vseeno odpeljal do konca. Na srečo brez težav.

Po dirki Vettel razumljivo ni bil med najbolj zadovoljnimi. V pogovoru za BBC je ponavadi sicer miren in uglajen nemški dirkač tokrat “udaril“ po indijskemu kolegu, ki naj bi ga stal četrtega mesta.

“Največji problem danes je bil izgubljena radijska povezava z moštvom, kar je močno otežilo moje dirkanje. Mislim, da je bilo četrto mesto največ, kar bi lahko osvojil, a zagotovo je način, na katerega sem ostal brez točk, zelo frustrirajoč. Tako kot na navadnih cestah se tudi na dirkališču kdaj najde kakšen idiot in očitno imamo tudi med nami enega.“

Karthikeyan pa je zavrnil vse očitke in ni želel sprejeti krivde za nesrečo s Vettlom na svoja ramena. “Pred trkom sem zapeljal na robnik in avto je izgubil nekoliko oprijema. Ko sem dirkalnik znova spravil na pravo pot, se je ravno takrat tam na žalost pojavil Vettel. Nisem mogel storiti ničesar, da bi preprečil to nesrečo. Ne bom omenjal imen, a nekateri od vodilnih dirkačev bi te po prehitevanju za krog najraje kar zrinili s ceste.“