Danes najbolj priznani komiki so Ricky Gervais, Louis C. K. (za katerega pravijo, da je naslednik Georgea Carlina), Jimmy Carr, Bob Saget in kralj cinikov Doung Stanhope.

Ricky Gervais je trenutno eden izmed najbolj popularnih komikov na svetu – in to z razlogom. Njegova pot do slave se je začela leta 1998, ko je sodeloval v programu Comedy Lab na britanskem kanalu Channel 4. Program je bil sestavljen iz humorističnih nanizank, njegovo samostojna epizoda Golden Years, v kateri govori o človeku, obsedenemu z Davidom Bowiejem, pa ga je porinila v ospredje.

Leto dni kasneje je začel snemati nanizanko Pisarna, ki je v Veliki Britaniji požela valove smeha, kasneje pa je dobila še ameriško verzijo. Gervais trenutno velja za dežurnega komika za ZDA, sicer pa je cinik, oboževalec ekstremnega humorja in privrženec ateizma.

Louis C. K. je po nekaterih merilih najboljši komik sodobnosti in naslednik legendarnega Georgea Carlina. Je običajen moški srednjih let, ločen, oče dveh hčera in lastnik psa. Za "vsakdanjo" fasado pa se skriva izjemno duhovit in nor človek, obseden s človeškimi napakami – med drugim tudi nehvaležnosti za tehnološke čudeže in lagodnega življenjskega stila na Zahodu.

"Rad bi bil bolj neumen. Vem, da sem neumen, a rad bi bil še bolj neumen," se je opisal Louis, znan po tem da najraje kritizira prav sebe. V sebi ima mehiške, madžarske in irske korenine, njegov materni jezik je španski. Do sedmega leta starosti je živel v Mehiki, danes pa je državljan ZDA in Mehike.

V svetu britanske komedije ima redko kdo hitrejše možgane od Jimmyja Carrja, zagotovo pa nihče ni sposoben tako domišljijsko žaliti ljudi. Morbidnost, absurdne zgodbe, besedne igre in originalnost, vse to opisuje humor Carrja.

Zaradi pogostih nastopov in ogromno drugih sodelovanja Carrja označujejo za deloholičarja v svetu komedije.

Bob Saget je čudež in nepričakovano dober stand-up komik. Nepričakovano dober zato, ker je Bob Saget ali Danny Tanner iz Polne hiše. Bob Saget, ki je vodil ameriško oddajo o zabavnih domačih posnetkih.

A Bob v resničnem življenju ni takšen, kakršnega smo navajeni s televizijskih sprejemnikov. Malce nor, vulgaren in s šalami, ki sledijo čudnemu toku zavesti. Bob Saget prisega na akcijski stand-up, ki vsebuje ogromno kletvic, nanašanj na spolnost, pogosto pa tudi vsebuje norčevanje iz lastnih napak.

Ko smo že na poti v črni humor, ne pozabimo omeniti najbolj črnega izmed vseh – Douga Stanhopea. Doug je cinik, ljudomrznik, njegovi nastopi pa ne iščejo opravičil. Njegove žalitve iz dvorane pogosto predčasno pospremijo konzervativne, cenijo pa ga prav zaradi brezkompromisnosti.

Moderna civilizacija ni naredila veliko dobrega in zagotovo gre v napačno smer – to sta dve osnovni informaciji, ki jih Doug sporoča poslušalcem, medtem ko kadi cigareto in pije pivo.