Kielce so v Bonifiki dosegle neverjetno malo zadetkov, le 23.

Kar ne morem verjeti, da smo jih pri številu zadetkov spustili tako nizko. To je fenomenalno. Še posebno, ker gre za ekipo z vrhunsko in "šutersko" močno zunanjo linijo. V naši obrambi smo zaprli sredino in jim pustili strele s krila. To je bila prava poteza, a če bi Poljaki bolj zadevali s kril, bi bil jaz seveda glavni krivec. Ko se je ustavilo krilnim igralcem, je zunanja linija postajala vedno bolj živčna, začela je streljati prehitro in iz neizdelanih akcij, kar je bilo seveda voda na naš mlin.

V dramatični končnici je bil Cimos še dovolj svež, da je iztržil zmago.

Pokazali in dokazali smo, da imamo dovolj moči tudi za končnico. V prvem polčasu je bilo videti, kakor da nam ne steče, a smo v nadaljevanju le prestavili v višjo prestavo. Poljaki so pokopali same sebe z napačno menjavo sredi drugega dela, mi pa smo v zadnjih desetih minutah igrali potrpežljivo in pametno ter na dolge napade. Ni mi jasno, od kod je Skube pri dveh fantastičnih zadetkih v zadnjem delu s tal potegnil žogo. Čestitam mu, mogoče pa mi bo več jasno po ogledu posnetka.

Vratarski dvoboj v Kielcah je dobil Slawomir Szmal z 18 obrambami, v Kopru pa vi z enakim izkupičkom.

S Szmalom imava že dolgo medsebojne dvoboje na reprezentančni ravni. Mislim, da sva na obeh tekmah oba prikazala dobri partiji, a na koncu imam jaz več razlogov za dobro voljo. V sodobnem rokometu imamo vratarji pomembno vlogo, kakšna nemogoča obramba, predvsem pri "zicerjih" ali sedemmetrovkah, pa soigralce v polju še dodatno dvigne. A brez prave obrambe in pomoči soigralcev je seveda skoraj nemogoče dobro braniti.

Svoj delež k uspehu so verjetno prispevali tudi navijači.

Seveda. Zavedali smo se, da moramo že iz Kielc prinesti ugoden izid. Kajti če bi tam izgubili z desetimi zadetki razlike, Bonifika tokrat zanesljivo ne bi bila tako polna, nam pa bi bilo še težje loviti visok zaostanek. Nasprotnik v četrtfinalu? S tem se ne obremenjujemo, saj na žrebanje ne moremo vplivati. Zato lahko mirno čakamo na torek.