"To je najlepši dan v moji rokometni karieri in dosedanjem življenju. Odločilo je naše veliko srce," je bil po zadnjem znaku sirene navdušen Cimosov igralec Dean Bombač. A začetek v fantastičnem vzdušju v Bonifiki ni napovedoval takšnega razpleta, kajti Poljaki (tekmo so v prvi postavi začeli trije nekdanji igralci slovenskih klubov: Uroš Zorman, Denis Buntić in Željko Musa) so hitro povedli s 4:1 in 5:2. A Primorci so se še pravočasno prebudili, prvič vzpostavili rezultatsko ravnotežje v 17. minuti (6:6), toda na začetku drugega polčasa so gostje spet imeli tri zadetke prednosti (17:14).

V nadaljevanju se je trenerju Frediju Radojkoviču obrestovala taktična poteza, s katero je "uničil" tekmečevega stratega Bogdana Wento. Koprčani so povsem zaprli sredino svoje obrambe in bolj ali manj pustili prosta krila: Olafsson, Jachlewski in Kuchczynski so sicer skupaj dosegli kar enajst zadetkov ali skoraj polovico vseh za Kielce, toda v odločilnih trenutkih se jim je (predvsem po zaslugi fantastičnega vratarja Gorazda Škofa) povsem ustavilo. Za nameček so gostje v 46. minuti naredili začetniško napako: Željko Musa je pri menjavi prehitro skočil na igrišče, zaradi sedmih igralcev v polju pa je moral za dve minuti na kazensko klop.

Z igralcem več so si Koprčani - po dobrem mesecu odsotnosti zaradi poškodbe je na lastno željo in odgovornost zaigral Vladimir Osmajić - v naslednji minuti priigrali prvo (!) vodstvo na tekmi (19:18), nato pa predvsem po zaslugi strelsko razpoloženih Matjaža Brumna in Sebastiana Skubeta nekajkrat dva gola prednosti (21:19, 22:20, 23:21 in 24:22). Med izključitvijo Brumna je v polno zadel nekdanji Cimosov igralec Denis Buntić in zmanjšal na 23:24, a takoj po "Brumzijevi" vrnitvi na igrišče je moral na začetku predzadnje minute zaradi tretje izključitve in posledičnega rdečega kartona predčasno na tribuno grobi Grzegorz Tkaczyk.

In ko je prav Brumen dobro minuto in pol pred koncem zadel za 25:23, je bilo jasno, da se je Cimos uvrstil v četrtfinale, s tribun pa je začelo odmevati: "Šampioni, šampioni." Kajti Kielce bi morale do konca doseči še dva zadetka in nobenega prejeti, po drugi strani pa tudi morebiten poraz s 24:25 Poljakom ne bi bil dovolj za napredovanje, saj bi med osem najboljših spet potovali Primorci zaradi večjega števila doseženih zadetkov v gosteh. Na tribunah in igrišču se je začelo veliko slavje, ki se je nadaljevalo do zgodnjih jutranjih ur v šotoru ob dvorani z jedačo, pijačo in živo glasbo.

Goraz Škof po veliki zmagi Cimosa: Zaradi ure manj časa za šotor