Kako ste zadovoljni s svojim boksanjem?

Dvoboj je bil popolnoma drugačen, kot smo jih bili vajeni do sedaj. Bilo je zelo malo čistih udarcev. Z vidika psihične vzdržljivosti sem napredoval. Fizično ni bilo težko, veliko bolj pa psihološko. Od začetka do konca sem moral biti zelo pozoren na vsako najmanjšo napako. Uushona je lepo izkoriščal protinapade. Če bi se odločil za svoj stari slog boja, torej le naprej brez umikanja, bi Uushona z lahkoto nabiral točke. Bolj kot na zmago sem ponosen, da mi je uspelo ohraniti trezno glavo vseh 12 rund in kontrolirati samega sebe. To je bil ključ do zmage.

Vas je Bethuel Uushona s čim presenetil?

Ponudil je veliko več, kot sem pričakoval. Čeprav sem pričakoval nepredvidljiv dvoboj in odločitev po točkah. Uushona je pokazal nekaj več. Izjemno tehniko ima. Bil je malenkost bolj nepredvidljiv, kot sem pričakoval. Izjemni so bili njegovi udarci z levico, ki so bili vedno znova presenečenje, bili pa so tudi del živčne igrice. Toda uspelo mi je obdržati nadzor nad dvobojem. Trener Dirk Dzemski me je znal pomiriti. Poskrbel je, da sva ostala na poti, ki je vodila do zmage.

Občinstvo je vzklikalo v želji, da tekmeca nokavtirate. So vas zasrbele pesti, da bi to storili?

Nokavt največkrat pride spontano. Nehvaležno je reči, da boš zmagal z nokavtom. Lahko bi se odločil za takšno taktiko, ampak je šlo za neko drugo raven boksa. Če bi tekmeca želel nokavtirati, bi nokavt najverjetneje doživel sam, kajti Uushona je zelo dober v protinapadih in zna oceniti, kdaj je tekmec v težavah.

Kako veliko breme ste imeli na ramenih zaradi nesrečnega poraza v ZDA proti Andreju Bertu?

Vsak delec negativnosti pušča posledice, ki so za nadaljnjo pot pomembne. Ali je bil poraz upravičen ali ne, ni tako pomembno. Pomemben je le končni efekt, torej poraz. Mesec po dvoboju nihče ni več vedel, da sem izgubil zaradi udarca z glavo. Toda poraz ostaja poraz. Malo težje se je postaviti na noge, tako psihično kot fizično, kot je to v javnosti videno. Toda če je želja dovolj velika in če je podzavest na pravem mestu, gre vse lahko naprej v pozitivni smeri. Zelo pomembno je, da zaupaš vase. Da velikokrat ostaneš malo gluh, malo slep. V tem primeru ne vidiš in ne slišiš stvari, ki lahko zamajejo tla pod nogami.

Kako dolgo lahko glede na fizično pripravljenost še boksate?

Iz priprav v priprave ugotavljam, da se zakoni, ki jih piše znanost, skregajo ravno pri meni. Ne vem, zakaj. Starejši sem, boljše rezultate dosegam. Morda zaradi slepote in gluhote, o katerih sem govoril. Moj edini cilj je spet priti na vrh. Vse drugo me ne zanima. Tako psihično kot fizično sem pripravljen. Po tem dvoboju je uresničitev cilja precej bližja. Ne bom napovedoval, kdaj bom končal kariero. Ko bo prišel čas, ali kot je dejal Manny Pacquiao, ki je rekel, da ga je obiskal bogec, bom povedal.

Je možno, da bi se pomerili s Pacquiaom?

Vse je možno.