V ljubljanski dvorani se je zbralo neverjetno malo gledalcev (le okoli 200), ki so videli dober začetek slovenskih rokometašic. A po vodstvu s 4:2, 5:3 in 6:4 je v 14. minuti sledilo izenačenje na 6:6, ki je bilo tudi zadnje na tekmi. Nato so na igrišču povsem zagospodarile Čehinje in njihova prednost je naraščala iz minute v minuto. Z delnim izidom 4:0 so si priigrale prvo občutnejšo prednost, ki je ob odhodu na odmor znašala že pet zadetkov (15:10).

Tudi v nadaljevanju se razmerje moči na igrišču ni spremenilo in že po nekaj minutah igre v drugem polčasu je bilo na semaforju 17:10. Pri Slovenkah sta bili strelsko učinkoviti le Ana Gros (9 zadetkov) in Neli Irman (6), v vratih je Miša Marinček zbrala enajst obramb, vse skupaj pa še zdaleč ni bilo dovolj za resnejši odpor Čehinjam. V 45. minuti je Tisljeva četa zaostajala že za devet zadetkov (18:27) in že takrat je bilo dokončno jasno, da bodo Slovenke po sredinem polomu v češkem mestu Most (19:31) doživele še en neuspeh.

»Čeprav smo tokrat na trenutke igrale precej bolje kot na sredini tekmi na Češkem, smo doživele precej podoben poraz. Če bi nastopile v popolni zasedbi, predvsem z Jeričkovo in Šonovo, bi se lahko enakovredno kosale s Čehinjami. Te so proti nam še drugič dokazale, da so zelo dobra reprezentanca in da njihova visoka zmaga v Avstriji ni bila naključna ali zgolj posledica dobrega dneva, ampak kakovosti,« je ocenila slovenska reprezentantka Neli Irman, ki je na dveh tekmah proti Čehinjam dosegla devet zadetkov.

Slovenija bo naslednjo tekmo v skupini 5 igrala 31. maja, ko bo v Velenju gostila Švedsko, v zadnjem (šestem) krogu pa jo 2. junija čaka še gostovanje v Avstriji. Izida 4. kroga v skupini 5: Slovenija – Češka 21:29 (10:15), Švedska – Avstrija 39:17 (16:10), vrstni red: Švedska 7, Češka 6, Slovenija 2, Avstrija 1.