A letos so Šempetranke trdno odločene, da se jim oddolžijo in dosežejo največji klubski uspeh. Sodeč po prvi tekmi, imajo za to lepe možnosti. Na Bonifiki so prikazale odlično igro, videti je bilo, da si uspeha želijo bolj od tekmic. Z nepopustljivo, borbeno igro v obrambi, odličnimi servisi ter zanesljivostjo v napadu so Koprčanke spravile na kolena. Ob dobri igri vseh pa je blestela predvsem Živa Recek, ki odšteva zadnje trenutke v dresu matičnega kluba, saj odhaja na študij v ZDA. Glavni razlog za poraz Koprčank pa je gotovo slab sprejem.

Savinjčanke so tekmo odločno začele. V prvih dveh nizih so imele pobudo od začetka do konca, čeprav so imele vmes tudi nekaj slabih trenutkov, ko so za kratek čas v minimalno vodstvo prišle tudi domače. Tako je bil v prvem nizu izid še izenačen na 15. točki, nato pa so do konca Primorke zaradi slabega sprejema do konca osvojile le še dve točki. Podoben je bil tudi potek drugega niza, le da so gostje odpor tekmic strle nekoliko prej. Ob prvem tehničnem odmoru so vodile z 8:7, ob drugem 16:12, do konca niza pa povsem zagospodarile na igrišču in Reckova je z druge črte izkoristila že prvo zaključno žogo za zmago 26:15.

Prvi daljša kriza pa je pri odbojkaricah Alianse prišla na začetku tretjega niza. Sprejem ni bil več zanesljiv, posledica je bilo vodstvo Koprčank z 8:3. A gostje so se hitro zbrale, na 11. točki sta bili ekipi že poravnani. Šempetranke so pred vstopom v končnico vodile z 21:19, toda tekmice se niso hotele vdati. S servisi Tine Kaker so prišle do vodstva 22:21, gostujočemu trenerju Benu Božiču nista pomagala niti dva odmora zapored, Koprčanke so prišle pri izidu 24:23 prišle do zaključne žoge, četrto so tudi izkoristile.

Izid 6:3 na začetku četrtega niza je domačim navijačem dajal upanje, da so se koprske igralke dokončno prebudile, vendar je bilo upanje kratkotrajno. Savinjčanke so dosegle kar devet točk zapored, prednosti pa niso več izpustile iz rok. Največ kar so varovanke Željka Rulofsa naredile je bilo približanje na 17:20, toda nato je spet sledilo nekaj napak in zmaga je odšla v Šempeter.