Elitna slovenska ženska reprezentanca je v osrednji ljubljanski dvorani, kjer se je zbralo le okoli 200 ljubiteljev rokometa, doživela nov poraz, Češka pa je z novo zmago naredila pomemben korak k uvrstitvi na sklepni turnir stare celine, ki bo konec leta v deželi tulipanov. Slovenija je bila le v uvodnih 15 minutah konkurenčna Češki, tri četrtine tekme pa je bila v njeni senci.

Slovenija je na dosedanjih štirih tekmah premagala Avstrijo ter doživela dva poraza s Češko in enega s Švedsko. Na današnji tekmi je bila najbolj učinkovita Ana Gros z osmimi goli, Neli Irman pa jih je prispevala šest.

Slovenske rokometašice so za razliko od prvega medsebojnega dvoboja solidno odprle tekmo. Obramba 5-1 je bila na dokaj visoki ravni, napadalne akcije pa dokaj smiselne. Malce je šepalo v realizaciji, v tem primeru bi bila razlika v njihovo korist še izdatnejša. Domače igralke so si po zadetkih Katje Čerenjak in Ane Gros v šesti minuti priigrale vodstvo s 4:2 in zapravile še nekaj napadov za izrazitejšo prednost.

V nadaljevanju so Čehinje - predvsem v obdobju od 16. do 18. minute, ko je bila izključena Lina Krhlikar - uveljavile številčno premoč in gostiteljicam ušle na dva gola (6:8). V končnici prvega polčasa so izbranke češkega selektorja Jana Bašnyja zaigrale še bolj učinkovito in svojo prednost podvojile (8:12), na odmor pa odšle s prednostjo petih golov (10:15).

Slovenska reprezentanca v začetku drugega polčasa ni našla pravega odgovora na agresivno češko obrambo, tako da si je hitro priigrala zaostanek sedmih golov (10:17). Primanjkljaj v zadetkih je slovenske rokometašice spremljal skozi celotni dvoboj, selektor Tone Tiselj v svojih vrstah pač ni imel igralke, ki bi ekipo potegnila iz godlje.