Na letošnji katalonski pentlji je nastopil tudi slovenski kolesar Jani Brajkovič. Tekmovalec kazahstanske Astane je v današnji zadnji preizkušnji v času zmagovalca zasedel 31. mesto, v skupni razvrstitvi pa je osvojil 44. mesto. Za zmagovalcem Albasinijem je zaostal 12 minut in 47 sekund.

Skupni zmagovalec Albasini je dobil uvodni preizkušnji na dirki po Kataloniji, prednost pa je ohranil vse do današnje zadnje etape, ki jo je v skupinskem sprintu dobil Francoz Simon. Za njim sta se uvrstila italijanska tekmovalca Francesco Gavazzi in Damiano Cunego.

Edini slovenski kolesar Brajkovič je nase opozoril v kraljevski etapi, ki so jo prireditelji zaradi snega nekoliko skrajšali (z 211 na 155 km) in je niso šteli za generalno razvrstitev. Za belokranjskega kolesarja je bila to prva etapna zmaga po slabih dveh letih, pred tem je dobil eno od preizkušenj na dirki Dauphine Libere, tradicionalni generalki za najbolj slovito in prestižno kolesarsko preizkušnjo na svetu - Tour de France.

Boonen tretjič zmagal na kolesarski klasiki v Belgiji

Nekdanji svetovni prvak Tom Boonen (Omega Pharma-Quickstep) je zmagovalec današnje enodnevne kolesarske preizkušnje Gent - Wevelgem v dolžini 235 km. Belgijski kolesar je po letih 2004 in 2011 tretjič zmagal na klasični kolesarski dirki, ki je del svetovne serije, na letošnji je ugnal Slovaka Petra Sagana in Danca Mattija Breschela.

Slovenski kolesarji Borut Božič (Astana), Grega Bole (Lampre) in Kristijan Koren (Liquigas-Cannondale) se niso uvrstili med prvih deset tekmovalcev.