Ta nepravičnost je Madonno globoko prizadela, zato se je odločila o tem spregovoriti na svojem facebook profilu. To je storila na zanimiv način, obliko objave bi lahko označili kot „poetično“.

Med drugim je zapisala, da je borka za svobodo in da so njeni „nastopi, pesmi, delo in umetnost namenjeni k dosegi cilja svobode do izražanja, do izbire, do delovanja“. Napovedala je tudi svoj prihod v St. Peterburg: "Podprla bom gay skupnost in jim dala moč ter navdihnila tiste, ki se počutijo potlačene. Ne bežim pred problemi, med nastopom bom spregovorila o tej smešni krivici."

Nekaj dni pozneje je pod njeno objavo mrgolelo komentarjev. Somišljeniki so ji predlagali, naj svoje nestrinjanje pokaže z bojkotiranjem koncerta v St. Peterburgu, čigar župan je pevki celo zagrozil z novim zakonom in aretacijo. No, nekateri pa so njene besede razumeli bolj kot zbujanje pozornosti kot pa iskreno podpiranje homoseksualcev. Našel se je tudi zapis: "Od***i. Ne zanimajo te pravice homoseksualcev. Samo zaslužiti hočeš."