Na Peci so se smučarke borile za naslov državne prvakinje v veleslalomu. Najboljši vožnji je prikazala Mazejeva (Črna), naslov podprvakinje je osvojila Katarina Lavtar (Radovljica), tretja pa je bila Ula Hafner (Alpetour).

Mazejeva je vpisala čas 2:16,90 in za 23 stotink sekunde prehitela Lavtarjevo. Hafnerjeva na tretjem mestu je zaostala 64 stotink sekunde. Nekdanja smukaška in slalomska mladinska svetovna prvakinja Ilka Štuhec je na četrtem mestu za Hafnerjevo 13 stotink sekunde, Mateja Robnik na petem mestu je za Mazejevo zaostala že za 1,46 sekunde.

Mazejevi je v letošnji sezoni svetovnega pokala, v kateri je kot najboljša Slovenka v zgodovini desetkrat stopila na zmagovalni oder, umanjkala prav pika na i, torej zmaga. Slednjo je tako vpisala na koncu sezone na tekmi državnega prvenstva. Mazejeva sicer zaradi testiranja smuči na Peci ni nastopila na tekmah v superveleslalomu in superkombinaciji.

Tekmovanja 21. državnega prvenstva so na Peci tako končana. Smučarje in smučarke v nedeljo čakata slaloma na Rogli, zatem sta na sporedu še smuka na smučišču Na Žlebeh, na italijanski strani Kanina.