Celje Pivovarna Laško (pokal pokalnih zmagovalcev) odhaja na povratni četrtfinalni dvoboj (danes ob 18.30) k Benfici na Portugalsko z zmago z 29:23 iz Zlatoroga, Maribor Branik (pokal challenge) pa bo obe četrtfinalni tekmi - danes in jutri ob 20. uri - proti Maccabiju iz Tel Aviva odigral v Izraelu.

"V tem tednu, ko smo se pripravljali na povratni obračun s Kielcami, res ni bilo težko hoditi na treninge. Vsi se zavedamo, kakšno fantastično priložnost imamo, da se uvrstimo v četrtfinale lige prvakov. Za takšne tekme se trenira in živi," pravi Tine Poklar, z 22 leti najmlajši član igralske zasedbe Primorcev. Tine prihaja iz povsem rokometne družine: oče Brane je nekdanji rokometaš, pet let starejši brat Nejc igra za Celje Pivovarno Laško, stric Igor pa se je po igralski karieri podal v trenerske vode (vodil je tudi Cimos).

Poljaki so na generalki za Bonifiko v domači ligi odigrali drugo tekmo četrtfinala končnice, se še drugič znesli nad Miedzem (36:16, polčas kar 20:4) in se uvrstili v polfinale. A Poklar pred obračunom s Kielcami napoveduje: "Že ko sem bil star šest let in sem začel trenirati rokomet v Kopru ter gledati tekme na televiziji, sem sanjaril, da bom nekoč igral tudi na največjih evropskih tekmah. Zdaj se mi je ta želja uresničila, še lepše pa bi bilo, če bi izločili Poljake. Mislim, da bo skupni zmagovalec odločen v končnici, v kateri bodo odločali mirnejši živci. Izkušnje so sicer na strani Kielc, a mi imamo večje srce."

V dvorani Legionow v Kielcah je kapetan slovenske reprezentance Uroš Zorman igral zelo malo, kar je bila seveda voda na Cimosov mlin. "Zakaj nisem več igral. Ne vem, verjetno je bila to trenerjeva taktična zamisel," malce skrivnostno in diplomatsko pojasnjuje Uroš Zorman. Ljubljančan pričakuje, da se bodo Kielce v Kopru predstavile v drugačni luči: "Na gostovanjih v tej sezoni skoraj vedno igramo bolje kot doma ter delujemo povsem drugače. Čeprav smo v Kielcah zmagali le z zadetkom razlike, imamo aktiven izid. Glede na prvi del prvega polčasa bi lahko bila razlika višja, a glede na zaostanek sredi drugega bi se lahko tudi drugače razpletlo."

Svojim nekdanjim delodajalcem in navijačem v Kopru se bo danes znova predstavil tudi levoroki ostrostrelec Denis Buntić. Hrvaški reprezentant je Cimosov dres nosil v sezoni 2007/08, pred povratno tekmo pa meni: "Jasno nam je bilo, da bosta največji nevarnosti Bombač in Skube, ki sta hitra, učinkovita in odlična v igri ena na ena. In to se je tudi zgodilo. V prvem delu smo vodili že s petimi zadetki in namesto da bi dotolkli nasprotnika, smo premagali sami sebe. V Bonifiki sem v Cimosovem dresu velikokrat občutil slast zmage in upam, da jo bom tudi tokrat, čeprav v dresu Kielc."