Tiselj se zaveda, da so možnosti za osvojitev vsaj drugega mesta v skupini po neuspehu na Češkem le minimalne. "Upal sem, da bodo šoki, ki so se nam zgodili, pustili manjše posledice. Prvi je bil ta, da nismo imeli nobenega pravega dneva kakovostnih skupnih priprav, potem pa smo ostali še brez dveh nosilk igre, Maje Šon in Nine Jeriček. Vseh teh hendikepov nismo mogli nadomestiti, čeprav sem upal," meni Tiselj. V Mostu je bila največja razlika pri učinkovitosti z zunanjih položajev (Češka 27-14, Slovenija 27-4) in številu tehničnih napak (6-18), pred povratno tekmo pa dodaja: "Prepričan sem, da so dekleta sposobna odigrati precej bolje kot na Češkem."

O mladosti in neizkušenosti Slovenk veliko pove podatek, da je rekorderka po številu nastopov v sedanji zasedbi vratarka Miša Marinček (61). "Upam, da se bomo znale zbrati po velikem razočaranju. Niti slučajno nismo pričakovale tako visokega poraza. Pokopala sta nas veliko tehničnih napak in slaba učinkovitost. Če bomo ti dve zadevi občutno popravili, se lahko nadejamo ugodnega izida," napoveduje Miša Marinček, s 27 leti tretja najstarejša v reprezentanci (starejši sta le Katja Čerenjak in Nina Jeriček).

Marinčkova je v Mostu zbrala deset obramb. "Odgovornost v igri se mora porazdeliti na vse igralke. Nekatere posameznice smo dobro delovale, a kot kolektiv smo bile porazne," opozarja članica avstrijskega kluba Witasek Kärnten in pred dvobojem v Stožicah dodaja: "Osredotočiti se moramo le nase in na svojo igro, manj pa se ukvarjati in obremenjevati z nasprotnicami."