Od neuradnih, a zanesljivih virov pa smo izvedeli, da je do podpisa pisma resnično prišlo, vendar gre za zdaj za neobvezujoči dokument, ki tudi Grepu omogoča, da lahko še naprej išče tudi druge kupce. Po naših informacijah graditelj Stožic od kupca pričakuje od 150 do 200 milijonov evrov.

Ogrin in Sraka nista želela komentirati niti tega, ali je bil Grep sploh v pogovorih z ICON Capital Group. "Mi smo stalno v kontaktu z različnimi podjetji in stalno iščemo kupca za Stožice, da bi to spravili naprej," je dejal Sraka. Ogrin pa je dodal, da gre za zaupne informacije, ki jih ne more deliti z javnostjo.

Samo pismo o nameri sicer še ne naznanja ničesar zanesljivega. Velja spomniti, da se je za sodelovanje v projektu Stožice še pod režimom Moamerja Gadafija nekaj časa zanimal libijski državni investicijski sklad, ki naj bi bil pripravljen vložiti 30 milijonov evrov, a na koncu iz tega posla ni bilo nič. Kakor se ni veliko izcimilo tudi iz 243 milijonov evrov vredne pogodbe za nakup trgovskega središča, ki jo je leta 2008 z Grepom podpisala beograjska družba Delta Holding. Prav ta propadli posel je dodobra zamajal projekt, ki ga je moral Grep nadaljevati z bančnimi posojili in denarjem obeh lastnikov. Dolgo je kazalo, da bo družbi po odobritvi 115 milijonov evrov vrednega posojila sedmih slovenskih bank le uspelo dokončati center in najti najemnike zanj, a na koncu je tudi tega denarja zmanjkalo.

Morebitni kupec z zadostnimi finančnimi sredstvi pa bi vsekakor rešil to nasedlo naložbo Grepa, saj zaradi Grepove finančne stiske gradbišče nakupovalnega središča že nekaj mesecev stoji. Velja omeniti, da bi moral biti nakupovalni center s približno 60.000 kvadratnih metrov trgovinskih površin po prvotnih načrtih dokončan že novembra leta 2011, ko bi morala biti gotova tudi štajerska vpadnica, ki je pogoj za uporabno dovoljenje za ta nakupovalni kompleks. A v tem trenutku nihče ne upa napovedati, kdaj bodo dela končali, če Grep ne dobi svežega kapitala ali kar kupca.