Oba borca sta danes v ptujskem hotelu Primus ob uradnem tehtanju ob 15.20 izpolnila predpisano težo, vsaj prvi vtis pa je, da je to Zavcu uspelo nekoliko lažje, saj je na "vago" spravil 100 gramov manj. Že takoj zatem je ptujskemu boksarju njegov kondicijski trener Boštjan Jakše v roke potisnil hidracijski napitek in hranilno čokoladico.

"Nisem živčen, le vsako minuto dlje kot čakamo, dlje je dehidriran. Pred pol ure je spil dva požirka in ima 100 gramov pod dovoljeno težo, to je povsem njegov film," je neposredno pred tehtanjem dejal Zavčev kondicijski trener Boštjan Jakše. "Zdaj mora čim prej spiti hidracijski napitek, nato tistega hranilnega, potem pa sledi še polnozrnat obrok. Vseskozi sva bila na 'skypu', zadnje dni sem bil ob njem, a nisem vseskozi gledal na tehtnico, to je velik psihični pritisk. Vse je v redu, jutri ga zjutraj čaka še polnozrnat obrok in hidracija. Do dvoboja bova povrnila nekje tri do štiri kilograme, tokrat pa mu ni bilo treba pretirano zbijati teže," je še dejal Jakše, ki Zavca spremlja, odkar je njegov prejšnji kondicijski trener Tomi Jagarinec odšel na delo v tujino.

Pozitivno je svojo težo videl Zavec, ki si v soboto želi le zmage, pa četudi bo ta po točkah in ne predčasno s knock-outom. "Zadnji dan hujšanja je šlo za veliko taktiziranje, ampak točno vem, kaj se bo dogajalo zadnji trenutek, saj sem v tem že dolgo časa in na koncu je spet vse 'klapalo'. Danes je prvič tehtnica pokazala 66,500, najmanj pa sem bil do zdaj kilogram do potrebne teže. V zadnjih dneh sem nekako izhajal iz 71 kilogramov, nikoli pa tehtnica ni pokazala manj kot 67,6. Neposredno po treningu zmeraj nekaj poješ in popiješ, do včeraj sem imel približno tri kilograme nad težo."

Vnos hranljivih in z energijo bogatih snovi bo zdaj do dvoboja velikanski. "Računam, da bom jutri pred dvobojem imel nekje šest ali sedem kilogramov v plusu. Zelo veliko stvari bi rad jedel, pa ne smem. Jesti bo treba z glavo, ogljikovi hidrati, vitamini, glukoza ... Do jutri ne bo pojedine, pač pa veliko tekočine, energije za moč," je povedal Zavec in dodal: "Cel proces zbijanja teže traja do pet tednov pred dvobojem, zadnji štirje tedni so na tehtnici in prehranjevanje je izključno pod nadzorom. Točno vemo, koliko vnesemo in izgubimo. Zadnji trije tedni pa so res pod drobnogledom."