Sobota, 24. marca

V 207 slovenskih občinah bo potekala akcija Očistimo Slovenijo 2012. Pričakujejo, da bo še bolj uspešna od lanske.

V Galeriji Cankarjevega doma bodo odprli obsežno razstavo Razprta obzorja; Tržaški slovenski slikarji 1945-60, ki bo predstavila okoli sto del navedenih slikarjev ter različno dokumentacijo iz Slovenske študijske knjižnice v Trstu.

Slovenski boksar Dejan Zavec se bo v Mariboru spopadel z Bethuelom Uushono za naslov medcelinskega prvaka po verziji WBO.

Rokometaše Cimosa Koper ob 18. uri čaka povratna tekma osmine finala lige prvakov proti moštvu Kielce iz Poljske.

Nedelja, 25. marca

Po sobotnem druženju pri čiščenju slovenske dežele se bomo volilke in volilci podali na vseslovenski referendum o družinskem zakoniku. Zaenkrat kaže, da bo zakonik dobil potrebno podporo. Obenem bodo potekale volitve županov v šestih občinah: poleg Ljubljane še v Slovenj Gradcu, Destrniku, Krškem, Bovcu in Dupleku.

Ameriški predsednik Barack Obama bo obiskal južnokorejsko stran demilitariziranega območja s Severno Korejo. Ob tem se bo v ponedeljek udeležil tudi vrha o jedrski varnosti, na katerem organizatorji pričakujejo več kot 53 šefov držav in mednarodnih organizacij. Na največjem svetovnem srečanju o jedrski varnosti nameravajo razpravljati o krepitvi ukrepov za večjo zaščito jedrskih materialov in obratov pred teroristi.

Ponedeljek, 26. marca

Dan po referendumu o družinskem zakoniku bo predsednik parlamenta Gregor Virant sprejel veleposlanika Finske Pekka Metsoja.

Na Kubi se bo v okviru svoje latinskoameriške turneje na tridnevnem obisku mudil papež Benedikt XVI. Obisk bo predvsem pastoralne narave. Po programu, objavljenem na spletnih straneh Vatikana, je predvideno tudi vljudnostno srečanje pontifa s kubanskim političnim vodstvom. Mini turnejo v Latinski Ameriki je začel z včerajšnjim prihodom v Mehiko.

Enaindvajsetič se bo začel hokejski boj za državnega prvaka. Olimpija je doslej osvojila 11 lovorik, Jeseničani pa 9.

Torek, 27. marca

Začenjajo se prve tekme dvodnevnega četrtfinala nogometne lige prvakov.

Sreda, 28. marca

V državnem zboru bo potekala prva javna predstavitev mnenj v tem mandatu. Javno predstavitev novele zakona o postopkih zaradi insolventnosti in stečaju podjetij, ki jo je januarja letos vložila še Pahorjeva vlada, so brez pojasnila zahtevali poslanci SDS. Novela tega zakona je bila pripravljena predvsem zaradi nerealnih pogojev za začetek postopka prisilne poravnave, ki med drugim onemogočajo, da bi se zdrava jedra v podjetjih ohranila in razvijala naprej. Javno predstavitev bo vodila predsednica odbora za pravosodje poslanka SDS Eva Irgl.

Petek, 30. marca

V Kinu Šiška se obeta zanimiv koncert, na katerem bo nastopil lanskoletni prejemnik nagrade Prešernovega sklada Zlatko Kaučič. Predstavil bo svoj solo tolkalski projekt Emigrants, njegova Kombo zasedba pa bo predstavila projekt Zvočni pašniki.