Marylin Monroe

Najbolj privlačna igralka in pevka vseh časov ni mogla brez svojih odvisnosti od pijače in moških. Čeprav jo je sobarica našla v motelski sobi mrtvo, obkroženo s praznimi stekleničkami uspavalnih tablet, so nekateri prepričani, da jo je nasilno umoril nekdo iz klana Kennedy. Marylin naj bi imela razmerje z obema bratoma Kennedy, a je njeno srce bilo le za JFK-ja, ki pa se je je zaradi svoje kariere moral nekako znebiti.

Natalie Wood

Znana je bila po vlogi v filmu Upornik brez razloga, toda njeno zvezdniško življenje se je končalo leta 1981, ko so njeno truplo našli, kako plava v kanalu, po tem ko je noč preživela na jahti s svojim možem Robertom Wagnerjem in njunim igralskim kolegom Christopherjem Walkenom. Onadva sta trdila, da je želela Natalie biti sama in se je odpeljala z manjšim čolnom, kjer ji je verjetno spodrsnilo in je padla ter se utopila. Takšna teorija nikakor ni ustrezala njenim oboževalcem, saj so vedeli, da se je vode preveč bala, da bi se sama vozila z majhnim čolnom.

(Foto: AP)

George Reeves

Igralec prvih nadaljevank o Supermanu, ki naj bi storil samomor, ker po zaključku snemanja ni mogel najti nobene službe, ki bi mu nudila tako ležerno življenje kot se ga je navadil med snemanjem. Oblasti so zatrdile, da se je ustrelil v glavo zaradi depresije, ljudje, ki so mu bili blizu, pa so bili prepričani, da ga je nekdo umoril zaradi njegovega spornega razmerja z ženo menedžerja MGM-ja, Eddieja Mannixa.

(Foto: AP)

Bruce Lee

Umrl je nenadoma, po sestanku s producentom Raymondom Chowom, ki mu je zaradi glavobola ponudil mešanico aspirina in zdravila za sproščanje mišic. Mrliški ogledniki so v njegovem telesu res našli le sledi tega zdravila in bili prepričani, da je umrl zaradi slabe reakcije na zdravilo. V podobno čudnih okoliščinah je umrl tudi njegov sin Brandon Lee.

(Foto: AP)

Elizabeth Short ali Črna dalija

Mlada natakarica, ki je sanjala o igralski karieri in se udeleževala mnogih avdicij, je s svojo smrtjo navdahnila mnoge pisatelje in režiserje. 9. 1. 1947 je izginila neznano kam, deset dni za tem pa so našli njeno truplo, prerezano na pol in s popolnoma iznakaženim obrazom. Domnevajo, da jo je ubil oče njene prijateljice, ki je bil zdravnik in je bolehal za hudo obliko možganske bolezni ter je bil zato neprišteven in nasilen, zaradi svojega poklica pa edini sposoben tako iznakaziti truplo. Krivda mu ni bila nikoli dokazana.

(Foto: AP)