Z oljnimi slikami je umetnik želel predstaviti nežnejšo plat ruskega vodje. "Želel sem ustvariti človeške portrete Vladimirja Putina, ki vzbujajo dobre občutke," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal Sergienko.

Putin si je v javnosti izoblikoval podobo mačo moškega predvsem zaradi svojih "kaskaderskih" akcij, ki vključujejo ježo razgaljenih prsi in lov na sibirskega tigra. Kljub temu zgleda, da si je ob tretji izvolitvi v Kremlin očitno dovolil pokazati čustva, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ena od razstavljenih slik tako prikazuje solzo, ki je po Putinovem licu spolzela po njegovem zmagovalnem nagovoru množici na dan volitev. Nekateri so se ob tem prepričali, da ima tudi Putin čustva, sam pa je kasneje za dogodek okrivil veter.

"Sam raje verjamem, da je bila solza odraz čustev," je še povedal Sergienko, ki sebe sicer opisuje kot Putinovega zagovornika.

Razstavljene pop art umetnine zaznamujejo svetle barve, Putin pa je predstavljen na različne načine: med drugim na ramenih nosi manjšega dečka, v rokah drži šopek rož in kolesari v naravi z mlajšo žensko. Na enem od del je prikazan tudi s svojo psičko Connie, ki je v času Putinovega predsedovanja postala znana po "svoji" kolumni v eni od ruskih ženskih revij.