Obračun v koprski dvorani Bonifika se bo v soboto, 24. marca, začel ob 18. uri. Aktualni državni prvaki, ki so trenutno na tretjem mestu v državnem prvenstvu, so namenoma izpustili dvoboj drugega kroga končnice za prvaka z Mariborčani in po dnevu počitka, ki je bila povsem posledica več kot osem ur dolge vrnitve s prve tekme, vso svojo energijo usmerili v bržkone najbolj pomembno mednarodno tekmo v tej sezoni.

V minuli sezoni absolutni gospodarji slovenskih igrišč - poleg pokalnega in državnega naslova so osvojili še evropski pokal challenge - hrepenijo po vstopu med evropsko elito, čeravno njihove predstave niso na ravni lanske sezone. Navkljub temu se znotraj ekipe pretaka močna energija, osrednja težava pa predstavljajo številna nihanja. V primorski ekipi se zavedajo, da bodo proti zvezdniški poljski zasedbi morali prikazati vrhunsko predstavo in oplemenititi aktiven rezultat z napornega gostovanja v Kielcah, v nasprotnem primeru bodo sanje o uvrstitvi med osem najboljših ekip na stari celini zgolj pobožna želja.

Na prvi tekmi v Kielcah je blestel Matjaž Brumen. Ljubljanski krilni igralec v koprski opravi je poljskim podprvakom nasul kar osem golov, pred sobotno povratno tekmo v domačem hramu pa je dejal: "Po tekmi na Poljskem smo se nekako postavili v položaj favoritov, a skupaj s soigralci se zavedam, da nas v dvorani Bonifika čaka še težja naloga. Nič ne obljubljam, a naredili bomo vse, da se uvrstimo v četrtfinale lige prvakov, kar bi bil zgodovinski uspeh za naš klub. Upam, da bo dvorana Bonifika napolnjena do zadnjega kotička in se bomo skupaj z našimi privrženci veselili tega izjemnega uspeha."

Poljska zvezdniška zasedba, za katero igra tudi "prva slovenska rokometna violina" Uroš Zorman, je le v uvodu prve tekme prikazala vrhunsko predstavo, v nadaljevanju pa jim je bila slovenska ne le enakovredna, na trenutke jo je celo zasenčila. "Po učinkovitem začetku poljske ekipe, ko je povedla s petimi zadetki, sem se ustrašil, da bomo doživeli polom, v nadaljevanju pa smo se ji z vrhunsko obrambo vendarle enakovredno zoperstavili. Poljaki na trenutke niso vedeli, kaj bi sami s seboj. Malce so me negativno presenetili, še posebej zaradi tega, ker imajo v svoji ekipi zares imenitne posameznike. V njihovi igri so številne rezerve, tudi zaradi tega je pred nami še toliko težja tekma."

V koprski ekipi imajo nekaj težav s poškodbami, v tem trenutku je najbolj "problematičen" črnogorski ostrostrelec z madžarskim potnim listom Milorad Krivokapić. "Upam, da bo Krivokapić nared za izjemno pomembne dvoboj. Naša zunanja vrsta bo na povratnem dvoboju močno na udaru, Sebastian Skube bo potreboval močno podporo soigralcev. V naši ekipi so številne rezerve, predvsem v napadu, medtem ko smo že na prvi tekmi dokazali, da smo sposobni igrati vrhunsko obrambo," je končal Brumen.

V koprskem klubu so se zaradi velike zanimanja za povratno tekmo s poljskimi podprvaki odločili, da bodo v dvorani Bonifika namestili dodatnih 300 sedežev za obema goloma. Pravico na slovensko-poljskem klubskem obračunu bo delil uveljavljen nemški sodniški par Lars Geipel-Marcus Helbig, delegat pa bo Finec Tapio Arponen.