Fantje so podrli rekord in se zapisali v glasbeno zgodovino kot edini britanski glasbeniki, ki so s prodorom na ameriško glasbeno tržišče takoj pristali na prvem mestu ameriških glasbenih lestvic. V prvem tednu so prodali kar 179.000 albumov in premagali uspeh Brucea Springsteena z Wrecking Ball.

Fantom se primerjava zaenkrat zdi smešna

Fantom se trenutno zdi še smešno in nemogoče, da bi se jih lahko primerjalo s takšnimi zvezdami kot so bili Beatli, kar pa se bo v prihodnosti morda še spremenilo. So namreč edina britanska fantovska skupina, ki je tako dobro uspela tudi na ameriškem trgu. Skupini Boyzone in Westlife na primer nikoli nista uspeli premagati močne ameriške konkurence N'Sync in Backstreet Boys.

Od nastanka do uspeha

Skupina je nastala leta 2010, ko so se fantje posamezno prijavili na sedmo britansko tekmovanje X Faktor. Tam se jim ni uspelo uvrstiti med tekmovalce kot posameznikom, jim je pa žirija predlagala, da se združijo v skupino, ki jo je pod svoje mentorsko okrilje v času tekmovanja vzel žirant Simon Cowell. Na koncu tekmovanja so se sicer uvrstili na tretje mesto, a se je Cowell vseeno odločil, da bo njegova založniška hiša s skupino podpisala pogodbo in izdala njihovo prvo pesem. S prvo pesmijo What Makes You Beautiful so proslavili svoj uspeh v Britaniji in nekaterih sosednjih državah, doma pa prejeli celo prestižno nagrado brit za najboljši britanski singl. S prvim albumom Up All Night pa jim je uspel tudi prodor prek Atlantskega oceana.