Na globalnem forumu C:F Summit je svoje projekte predstavilo pet finalistov iz Venezuele, Indije, Kanade, Nigerije in Rusije, izbranih med več kot 1000 prijavljenimi projekti.

Wepati je venezuelski projekt, ki predlaga nove poučevalne tehnike in pomoč pri upravljanju z znanjem.  DIA Project iz Indije razvija projekt na osnovi 3D tehnologije, s katero poučuje otroke iz revnih predelov brez dostopa do izobrazbe. Iz Rusije prihaja projekt Rush Hot Chilli Brains, ki na podlagi uporabe tehnologije prostovoljstvo spreminja v stalno obliko zabave. Nathaniel iz Kanade je razvil igro z imenom Impact, skozi katero igralci spoznavajo možnosti reševanja okoljevarstvenih problemov, Adamma iz Nigerije pa je predstavila projekt WeBuilt: Africa, s katerim želi iz odsluženih materialov obnoviti tržnice in hiše revnih predelov mest po vsem svetu.

Na slavnostnem zaključku C:F Summit-a so podelili tudi nagrade za rešitve strokovnih izzivov,ki so jih mladim zastavili Zavarovalnica Triglav, Studio Moderna, Slovenska turistična organizacija in Svetovni svet poslovnih šol za trajnostno poslovanje. Nagrade so prejeli M. Ibnur Rashad iz Singapurja, Zeev Trembovler iz Izraela in Alexander She iz Hong Konga v kategoriji »Soočanje s katastrofami 21. stoletja«, Laura Garlo iz ZDA in Francis Xavier Asiimwe iz Ugande v kategoriji »Mladi za mlade«, Niloofar Kazemargiv iz Irana v kategoriji »Osupljiva sLOVEnija« in Johanny Arilexis Perez Sierra iz Dominikanske Republike v kategoriji »Jaz spreminjam poslovni svet«.

Na globalnem srečanju C:F Summit je sicer sodelovalo osemdeset inovativnih in družbeno odgovornih mladih iz 38 držav, ki so v dialogu z uglednimi strokovnjaki iz poslovnega, akademskega in političnega sveta iskali rešitve za pametnejši, trajnostno usmerjen in vključevalni svet, kar je bila osrednja tema srečanja pod pokroviteljstvom UNESCA. V sklopu foruma so se zvrstili štirje dogodki, ki so se zaključili z gala slovesnostjo. Mlade ume je z obiskom počastil predsednik države Republike Slovenije dr. Danilo Türk, v sklopu celotnega srečanja pa so sodelovali številni znani predavatelji iz vsega sveta, med njimi futurist Joel A. Barker, poslovna strateginja Deepa Prahalad, nekdanji generalni sekretar OECD Donald J. Johnston, klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj ter podjetnika Riccardo Illy in Sandi Češko.

Challenge:Future je globalna platforma, ustanovljena z namenom spodbujanja inovativnega ter do prihodnosti in narave soodgovornega delovanja in ustvarjanja mladih. V organizaciji slovenskega podjetja Third Millennium Knowledge Lab (TMK), združenja poslovnih šol CEEMAN in IEDC-Poslovne šole Bled ter ob podpori številnih drugih partnerjev je bilo v obdobju 2011-12 izvedenih devet tekmovanj in 94 družbeno odgovornih projektov. Vizionarski projekt, temelječ na vrednotah, ki bodo ustvarjale prihodnost družb, organizacij in posameznikov, je v tem ciklu v tekmovalnem delu uspel privabiti skoraj 24.000 mladih iz več kot 200 držav, ki so prispevali 1.469 inovativnih idej ter s tem izboljšali življenja kar 270.000 ljudem.