Jezični zvezdnik je bil gost prireditve v New Yorku, na kateri so zbirali denar za predsedniško kampanjo Baracka Obame. Njegova izjava je sprožila številne kritike, zato se je De Niro kasneje opravičil. "Namen moje pripombe, čeprav je vsebovala kanec satire, nikakor ni bil koga užaliti ali spraviti v zadrego - sploh pa ne prve dame," je dejal.

Do De Nirove izjave je bil kritičen republikanski predsedniški kandidat Newt Gingrich. Dejal je, da je bila De Nirova opazka glede soprog republikanskih kandidatov "nedopustna", in zahteval opravičilo od predsednika Obame.

Tiskovna predstavnica prve dame Michelle Obama je izjavo označila za "neprimerno", drugih komentarjev pa ni želela dajati, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Govor na prireditvi je De Niro začel z naštevanjem soprog republikanskih predsedniških kandidatov. "Callista Gingrich. Karen Santorum. Ann Romney. Se vam res zdi, da je naša država pripravljena na belopolto prvo damo?" je dejal. Množica donatorjev, ki se je zbrala na prireditvi, mu je bučno pritrdila, De Niro pa je zaključil z besedami: "Prezgodaj je še, kajne?"