V mesto Most, oddaljeno okoli 80 kilometrov od Prage, je slovenska izbrana vrsta dopotovala le s 14 igralkami. Selektor Tone Tiselj zaradi poškodb ni mogel računati na Nino Jeriček (Nimes, Francija), Manuelo Hrnjić (Celles sur Belle, Francija), Majo Šon in Nejo Šoberl (obe Krim Mercator), odsotnost Jeričkove in Šonove pa je bila prehud udarec za slovensko igro. Ta je začela razpadati že v prvem polčasu, v katerem so imele gostiteljice po dvajsetih minutah pet golov prednosti (11:6).

V slovenski igri je kapljalo in curljalo na vse strani, Čehinje pa so neusmiljeno polnile gostujočo mrežo. Izbranke selektorja Tislja so pokopale številne tehnične napake (kar 17), zelo slab strelski izkupiček (49-17 ali le dobrih 34 odstotkov) in nedisciplina v igri. Na nasprotni strani so štiri češke igralke (Klara Černa, Jana Knedlikova, Romana Črenkova in Hana Martinkova) skupaj dosegle kar 24 zadetkov - vsaka po šest - od 31 čeških in poraz Slovenije je bil neizbežen.

S štirimi zaporednimi zadetki so domače rokometašice prednost 23:17 v 46. minuti dvignile na prvo desetico v 53. minuti (27:17). Kljub visoki razliki so še dodale plin in tekmo končale z dvanajstimi zadetki plusa, kar jim je na stežaj odprlo pot na Euro 2012 na Nizozemskem. Slovenke (v vlogi vodje reprezentance je uradno debitirala nekdanja rokometašica in reprezentantka Anja Frešer) bodo imele priložnost za popravni izpit proti Češki v nedeljo, 25. marca, ob 19. uri v Stožicah.