Izbranke slovenskega selektorja Toneta Tislja so v tretji kvalifikacijski tekmi za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu na Nizozemskem doživele drugi poraz. Po tesni zmagi nad Avstrijkami z 29:28 in prepričljivem porazu s Švedinjami z 20:27 so jih danes na kolena spravile tudi Čehinje, ki so na domačih tleh zmagale z dvanajstimi goli prednosti (31:19).

Slovenke so v češki Most odpotovale močno oslabljene, po Maji Šon in Neji Šoberl se je na ponedeljkovem popoldanskem treningu v Trebnjem poškodovala še kapetanka in igralka francoskega Nimesa Nina Jeriček. Zdesetkane Slovenke na današnjem obračunu niso bile kos domačim rokometašicam, ki so že na uvodu zagospodarile na igrišču in si po tridesetih minutah igre priigrale pet golov prednosti. V drugi polovici tekme se podoba na igrišču ni spremenila, Čehinje so bile za razred boljše od bledih slovenskih rokometašic, ki so naredile ogromno tehničnih napak (17) in imele porazen met iz igre (19-47), z današnjim visokim porazom pa so bržkone zapravile tudi možnosti za preboj na letošnji sklepni turnir stare celine.

V slovenski izbrani vrsti je bila najbolj razpoložena Katja Čerenjak s petimi goli, Neli Irman in Barbara Lazović pa sta dosegli po tri gole.

Slovenija bo v nadaljevanju kvalifikacij igrala še tri tekme: 25. marca v Ljubljani s Češko, 30. maja v Velenju s Švedsko in 2. junija v Maria Enzersdorfu z Avstrijo. Na evropsko prvenstvo, ki bo med 2. in 16. decembrom v Apeldoornu, Eindhovnu, Maastrichtu in Rotterdamu, se bosta uvrstili po dve najboljši reprezentanci iz skupine 5. Po nedokončanem tretjem krogu sta Češka in Švedska zbrali po štiri točke, Slovenija dve, Avstrija pa je brez točk.