Drugo mesto je zasedel Poljak Michal Golas, tretje pa Francoz Mikael Cherel.

Zaradi dežja, snega in mraza so tekmovalci v kraljevski etapi prevozili le 155, namesto 211 kilometrov (mnogo jih je obupalo že prej, kot na primer Luksemburžan Andy Schleck, Španec Alejandro Valverde..., Italijan Ivan Basso pa je odstopil zaradi padca, ki jih je bilo ravno tako veliko), odpadla sta zadnja vzpona najvišje kategorije. Da proga ne bo dolga, so tekmovalci izvedeli sredi etape, ko je bila v begu dvanajsterica kolesarjev, ki se je zanj odločila že zgodaj, na spustu po prvem vzponu. Ubežniki so imeli že deset minut prednosti, na koncu pa so se sami udarili za zmago. Največ moči in tudi spretnosti je imel Belokranjec, ki je tako Sloveniji in tudi svoji ekipi Astana privozil prvo letošnjo zmago na dirkah najvišje ravni. Sam ni zmagal že od junija 2010, ko je dobil dirko Dauphine Libere.

Po etapi je bilo mnogo pritožb. Nihče namreč ni točno vedel, kje je cilj, zato ima večina tekmovalcev etapo za neregularno. Kljub zmagi je imel veliko pripomb tudi Brajkovič, ki meni, da so cilj postavili amatersko in da je sam le izkoristil zmedo. Pred tem pa naj bi zaradi mraza in dežja trpel kot še nikoli, razmišljal je celo o odstopu. Za MMC je izjavil, da ga še nikoli v karieri ni tako zeblo.

Organizatorji so se odločili, da zaradi vseh dogodkov ne bo štela za skupni vrstni red. Tako bo majico še naprej nosil Švicar Michael Albasini.