Dejan Zavec (31 zmag, 18 s KO, 2 poraza) se bo v soboto v Mariboru proti Namibijcu Bethuelu Uushoni (25 zmag, 8 s KO, 1 poraz, 1 neodločen) potegoval za medcelinski naslov po verziji WBO v velterski kategoriji (do 66,678 kg). Nasprotnika sta se danes prvič uradno soočila na novinarski konferenci v hotelu Primus na Ptuju.

"Oba sva v ringu in oba imava identične želje po zmagi, svoje sanje bova nedvomno skušala uresničiti. Zavedam se, da me čaka težek in nepredvidljiv dvoboj, Bethuel je znan po tem, da je željan zmage, tehnično in taktično je raznolik boksar. Sam sem maksimalno pripravljen in na koncu si želim zmage, ki mi bo omogočila napredek. Dejstvo je, da bo eden v soboto odšel iz ringa kot zmagovalec, spoštujem in cenim nasprotnika, pokazal je, da je najprej človek, potem pa je tu posel v ringu. Se spoštujeva, a to ne pomeni, da se ne bova v ringu pomerila na vso moč. Zelo sem vesel, saj gre vse po dobrem načrtu, zelo nestrpno že pričakujem sobotni dvoboj," pa je o prihajajočem dvoboju dejal Zavec, ki se je ob tem še enkrat zahvalil prijatelju in promotorju dvoboja Tomažu Baradi.

"Ves trening in plan smo stoodstotno realizirali. Sparingi so potekali tako, kot smo si zadali, bili so podobni boju, ki ga pričakujemo v soboto. Tudi zato mi samozavest dovoljuje velika pričakovanja," je še dejal Zavec, ki bo v dvoboju stavil predvsem na požrtvovalnost, brez odstopanja. Trenutno ima Ptujčan 67,9 kilograma, tako malo kilogramov neposredno pred dvobojem še ni imel nikoli, to pa je razveseljivo dejstvo, saj mu zdaj ne bo potrebno do zadnjega dne na veliko hujšati. "Cilj je jasen, najprej je potrebno osvojiti ta naslov, potem pa naprej. Ne skrivam, da hočem spet biti svetovni prvak," je zaključil Zavec.

"Afriški Tyson" pohvalil Zavca

Uushona je v Slovenijo preko letališča v Gradcu prispel v ponedeljek zvečer. "V Slovenijo sem prišel opraviti svoje delo, saj sem prepričan, da sem trenutno tako dobro pripravljen, da lahko premagam kogarkoli. Cenim vsakega svojega nasprotnika, za Dejana se ve, kaj vse je osvojil ter kakšen status ima, ampak to me ne more ustaviti," je po prihodu v Slovenijo pred dnevi samozavestno povedal "afriški Tyson" in danes dodal: "Najlepše se zahvaljujem Bogu, da me je varno pripeljal sem v Slovenijo. Najlepša hvala tudi promotorju Tomažu, da je priredil ta dvoboj. Spoštujem Zavca, je dober borec, prvak, ampak imava enake sanje. Tudi jaz želim biti svetovni prvak, tako je to v boksu. Zavec je košček v moji sestavljanki, že od malih nog sanjam o naslovu. Dobro sem pripravljen in spoprimem se lahko z marsikom. Proti Zavcu nimam nič, to je šport, vsi smo tu v želji po zmagi. Naslov želim odnesti s sabo v Namibijo."

"Zelo dobro je pripravljen, vem da bo odlično opravil svojo vlogo. Nasprotnik je zelo hiter, ima le en poraz in Dejan se bo moral zelo potruditi, da bo Uushoni kos. Zelo se veselim sobotnega dvoboja in vem, da je Dejan dobro tako pripravljen, da bo ob podpori navijačev znova uspešen," pa je o svojem varovancu dejal trener Dirk Dzemski.

Simčičev nasprotnik zaenkrat neznan

Pred Zavcem se bo pomeril še Denis Simčič, ker pa se je njegov nasprotnik poškodoval, zaenkrat še ne ve, proti komu bo v soboto boksal: "Dobro sem pripravljen, a žal zaenkrat še ne vem, s kom se bom pomeril. Škoda, ker sem že bil pripravljen na nasprotnika, zdaj pa bo morda treba taktiko spremeniti, a vseeno se dvoboja veselim."

V četrtek bo v Mariboru ob 11. uri v hotelu City na sporedu uradni trening, v petek, dan pred dvobojem, pa bo spet v Primusu na Ptuju ob 15. uri na vrsti še uradno tehtanje.