Zaradi inovativnega koncepta in privlačnih ponudb je idealna destinacija za tiste, ki potujejo brez otrok. Namenjen je gostom, starejšim od 16 let, dobrodošli so tako romantičnega pobega željni pari, novih poznanstev hrepeneči samci kot v mir zaljubljeni poslovneži in kongresni gostje. Slednjim je na voljo kar pet sodobno opremljenih kongresnih dvoran.

Hedonistični raj

Prvi in edini hotel "adults only" na Hrvaškem (in tudi daleč naokoli) je svoja vrata po krajših "kozmetičnih" dodelavah na stežaj odprl minuli petek. Seveda je bila tam navzoča tudi naša ekipa - prednost pred okušanjem istrskih specialitet smo dali izkušnji v najnovejšem wellness centru v Umagu Fusion Spa. Naši občutki: navdušujoči, nepozabni in zares razkošni.

Gostje lahko tam na skupno 1200 kvadratnih metrih uživajo v eksotičnih tretmajih in masažnih tehnikah Daljnega vzhoda. Poleg finske in turške savne, masažnega, zunanjega in notranjega bazena z morsko vodo ter modernega beauty centra razkošje popolnih užitkov tam pričarajo dotiki rok maserjev. Na voljo so ajurvedske in tajske masaže, talasoterapija, programi detoksikacije in številni drugi spa programi, ki jih izvajajo strokovno usposobljeni terapevti. Tudi ob bazenih, čez dan in celo ob večerih.

Privlačne ponudbe potovanja do harmonije telesa in duha ponujajo številne animacijske vsebine, dnevne aktivnosti in večerne zabave. Bivanje v hotelu čez dan popestrijo s fitnes programi, plesnimi tečaji, raznimi delavnicami, pokušnjami vina in degustacijami v Tapas Baru, zvečer so najaktualnejši nastopi didžejev, izvedbe jazz, soul in lounge glasbe v Beach Clubu, nočno kopanje ter "after beach" tematske zabave ob sončnem zahodu, romantične spa noči in večerje.

Simfonija gurmanskih užitkov

Istra je prava zakladnica gurmanskih doživetij in o tem se je naša druščina prepričala v a la carte restavraciji Mediteran. Alfa in omega tamkajšnjih kulinaričnih mojstrovin Zoran Stanisavljević s svojo kreativnostjo navduši še tako zahtevnega gosta. Šarmanten gospod vitkega stasa takoj ovrže mit o obilnih kuharskih mojstrih: "Pri nas nimamo časa, da bi bili debeli, saj ves čas delamo."

Naše omizje pozdravi z zanimivim uvodom - koščkom kozjega sira s slanim inčunom, sledijo sveže pripravljena solata iz morskih biserov, domače testenine z divjimi šparglji in repki škampov (mimogrede, hotel Meliá Coral je v tem trenutku zaradi suše edini hotel v Umagu, ki ponuja sveže divje šparglje) ter file brancina s popečeno zelenjavo. Morske specialitete zaokroži okušanje malvazije in za piko na i še veliki finale - krema maskarpone s figami in karamelno skorjico, še ena izmed božanskih domislic chefa Stanisavljevića.

Svoje bogate izkušnje, kronane s številnimi priznanji, je med skoraj 30-letnim vrhunskim kuharskim stažem nabiral po vsej Evropi. "Dober kuhar še zdaleč ne sodi le v kuhinjo, zato še vedno rad potujem po svetu in izmenjujem ideje s kuharskimi kolegi, navdih za pripravo specialitet dobim tudi prek spleta," razkrije strategijo svojega uspešnega dela.

In še nekaj nam zaupa ob slovesu: maja ga v Koreji čaka pomembna naloga - bitka za kandidaturo organizacije 1. svetovnega slaščičarskega pokala v Umagu, na katerem bo sodelovalo več kot 2000 slaščičarjev in kuharjev z vsega sveta.

Še en dokaz več, da ena najbolj priljubljenih turističnih destinacij na Hrvaškem že dolgo ni le teniški biser!