Po spodletelem nastopu na dvoranskem SP v Carigradu je slovenska atletika le teden dni kasneje po vaši zaslugi zasijala v polnem sijaju.

Res sem zadovoljna. Izpolnila sem namreč osrednji cilj zimske sezone in se iz Bara vrnila z zlato kolajno. To je dobra osnova, da bom lahko v poletno sezono startala iz dobrega izhodišča.

Po izjavah sodeč niste bili najbolj zadovoljni z opravljenim v Baru. Drži?

Drži. Kot veste, se vedno obremenjujem s tehniko svojih metov in ti niso bili na najvišji ravni. Sposobna sem bila doseči daljše mete. Je pa res pihal neugoden stranski veter. Po drugi strani sem zadovoljna, da sem zmagala, hkrati pa vem, da imam še veliko rezerve.

Navdušili ste že februarja, ko nihče ni od vas pričakoval meta, dolgega 65,24 m.

Tudi sama ga nisem, zato sem bila zelo presenečena. To se je zgodilo v obdobju, ko je bilo v Celju zunaj veliko snega, temperature pa so bile zelo nizke. Zato sem več trenirala v dvorani. Poleg tega sem 14 dni vadila sama. Ko sem videla rezultat, sem bila presenečena.

Boste imeli po zimski sezoni kaj premora?

Ta teden imam aktivni počitek, potem pa startamo priprave na poletno sezono. V tej sezoni naj bi imela nekoliko lažji trening kot lani, saj se bolj zgledujemo po predlanski sezoni, ko sem bila prav tako dobro pripravljena že v zimskem obdobju. Glavno besedo pri programu ima Andrej, sama dodam le kakšno besedo. Izvajava štiritedenske cikle, potem pa zamenjava vaje. Cikel 12-tedenskih treningov, ki ga izvaja Primož Kozmus, je izjemno utrujajoč. Sama imam raje, če se vmes zamenja kakšna vaja.

Tekmovati boste začeli sredi maja v Dohi. So v vašem načrtu nastopi na vseh mitingih diamantne lige?

Na to vprašanje še ne morem odgovoriti. Moja želja je, da bi nastopila na vseh bližnjih mitingih. Nastopi bodo odvisni od tega, v kakšni formi bom pred tekmami. Če bova s trenerjem menila, da je bolje, da se na treningu posvečam tehniki, kot da tekmujem, bova ubrala takšno pot.

Kaj ste se doslej naučili, da boste po dopolnjenem 30. letu najboljši v karieri?

Predvsem vstopam v olimpijsko sezono zelo samozavestna. Imam veliko izkušenj, saj sem tekmovala že na številnih mitingih in celinah v vseh mogočih razmerah. Pričakujem, da bom že maja dosegala dolge razdalje, moja želja pa je, da se "včlanim v klub 70". Načrt je zelo ambiciozen, a sem prepričana, da ga lahko dosežem, če bom le zdrava. Pričakujem, da se bo do evropskega prvenstva (konec junija - op. p.) forma dvigovala, potem pa bova imela s trenerjem dovolj časa, da do olimpijskih iger v Londonu odpraviva pomanjkljivosti.