Ferkova je v minuli zimi osvojila skupaj 160 točk, devet manj, kot v njeni najuspešnejši sezoni pred dvema letoma. Leta 2010 je končala s 169 točkami, ki jih je osvajala v vseh disciplinah razen v veleslalomu. Tudi v minuli sezoni je imela največ težav v tehničnih disciplinah, v katerih ima visoke startne številke in ni nastopila niti na domači Zlati lisici na Vitrancu. Slalomske točke je osvajala še v prejšnji zimi, še leta 2009 pa je končala s 103 slalomskimi točkami, med prvo trideseterico pa je bila tedaj tudi v veleslalomih.

"Želim si napredovati v veleslalomu, v disciplini, s katero sem začela tekmovati v svetovnem pokalu. V superveleslalomu si želim nastopiti v finalu pokala, v smuku ponoviti ta letošnji dosežek, v slalomih pa se vsaj vrniti na raven izpred treh let. Tehnično se želim bolj približati Lindsey Vonn, katere smučanje natančno analiziram zadnja tri leta. Na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Schladmingu si želim tudi v sam vrh superkombinacije. Upam, da mi ne bo potrebno na operacijo levega kolena, ki me muči od novega leta naprej. Stanje se ne izboljšuje, vendar me čakajo testiranja opreme, testiranja in prvi treningi, preden bom 20. aprila odšla na pregled, po katerem se bomo odločila, ali bo potrebna operacija," je na povedala Ferkova, ko je po koncu sezone predstavila svojega nemškega sponzorja Käserei Champignon in njihove sire cambozola.

Ferkova uporablja smuči Stöcklija, na katerih je tudi Tina Maze. "Čez teden dni bom odšla na testiranja v Švico, kar bo tokrat zaradi novih pravil še pomembneje kot doslej. Smuči bodo daljše, povečal se bo radij, pa tudi ožje bodo morale biti. To se bo najbolj poznalo pri veleslalomu. Proizvajalec novih parov zame še ni pripravil in upam, da bodo čez teden dni nared. Zato ne morem povedati, kakšna bo v resnici sprememba. Bile naj bi varnejše, vendar nekateri pravijo, da bodo še hitrejše od starih," je pojasnila Ferkova, 9. v superkombinaciji na lanskem SP v Garmisch-Partenkirchnu, 15. pa je bila v tej disciplini na olimpijskih igrah pred dvema letoma. Tudi letos je s petim mestom januarja v St. Moritzu dokazala, da je lahko v tej disciplini zelo uspešna, doslej najvišjo uvrstitev v pokalu pa je dosegla januarja 2009 v Garmischu, kjer je bila tretja v slalomu.