Mladi angleški nogometaš je še vedno pod budnim očesom zdravnikov na intenzivnem oddelku v bolnišnici London Chest, a si lahko njegova družina kot tudi njegovi prijatelji in vsi, ki držijo pesti, da 23-letnik čim prej okreva, počasi oddahnejo. Muamba je lahko včeraj zvečer že dihal brez pomoči aparatur, prav tako pa je že spregovoril nekaj besed.

"Veseli smo, da mu gre na bolje. Še naprej molimo zanj, da se bo vrnil in užival v nogometu. Družina se drži dobro in tudi fant je močan, kar je dobro,“ je za Sky Sports razkril Chelseajev zvezdnik Michael Essien, boljše volje pa je bolnišnico zapustil tudi njegov prijatelj Curtis Codrington. "Malo je govoril, nekaj besed v angleščini in francoščini, kar je zagotovo bolje kot nič.“

Da gre nogometašu na bolje, so potrdili tudi v bolnišnici, kjer so zatrdili, da Muambovo srce bije brez pomoči zdravil,  premikati pa je začel tudi roke in noge. Kljub temu se zdravniki ne želijo prenagliti, zato v Kongu rojeni vezist ostaja pod budnim očesom zdravniškega osebja. "To so vsi pozitivni znaki napredka. Vendar njegovo stanje ostaja kritično,“ so sporočili iz bolnišnice.