Avstrijci, ki so Schladming zmodernizirali do maksimuma, so padli v delirij. Včeraj so po odstopu Hirscherja doživeli manjše razočaranje. So pa zaploskali novemu slalomskemu kralju Švedu Andreju Myhrerju, ki se je z drugo zaporedno zmago po Kranjski Gori prejšnji konec tedna in po odstopu Ivice Kostelića veselil skupne zmage.

Izkazal se je tudi edini slovenski predstavnik Mitja Valenčič, ki je slalomsko sezono zaključil z osmim mestom, tako da bo naslednjo sezono začel kot prvokategornik. "Za menoj je zelo uspešen dan. Razmere so bile zelo težke in posledično sem imel veliko težav. Presrečen sem, da sem to preživel in uspel zbrati toliko točk, da sem ostal med prvokategorniki," se je veselil pete slalomske uvrstitve med najboljšo deseterico v tej sezoni Mitja Valenčič.

Zadnji veleslalom je prepričljivo dobila daleč najboljša veleslalomistka sezone Nemka Viktoria Rebensburg, ki je dejala, da si v naslednji sezoni želi preboja v skupnem seštevku svetovnega pokala. "Izgubila sem občutek. Sploh nisem vedela, kaj moram narediti. Na takšen način je težko smučati. Nimam besed. Ne vem, zakaj je tako. Razočarana sem in se ne morem veseliti celotne sezone, ki je bila super. Verjamem, da bo ta čas še prišel za mano, a trenutno je tako," je svoj veleslalomski nastop ocenila Tina Maze, ki je zasedla 17. mesto, ostala brez točk in v skupnem seštevku discipline, v kateri je svetovna prvakinja, nazadovala na peto mesto.

Lindsey Vonn ni uspel veliki met, da bi kot prva alpska smučarka v sezoni osvojila 2000 točk ter se izenačila s Hermannom Maierjem. Do podviga ji je zmanjkalo 20 točk ali 13. mesto v veleslalomu, a je Američanka na drugi progi ostala brez palice in točk. Kljub temu je Lindsey Vonn za deset točk izboljšala točkovni zbir Janice Kostelić iz sezone 2005/2006, a so nas hrvaški novinarski kolegi v tiskovnem središču takoj podučili, da je imela Janica tedaj eno tekmo svetovnega pokala manj.