Brez stebra obrambe Vladimirja Osmajića in še vedno načetega Milorada Krivokapića (stopalo) Primorci z začetkom v razprodani dvorani legionow (več kot 4000 vstopnic so prodali v dobri uri) niso napovedovali takšnega razpleta. Reprezentančni vratar Slawomir Szmal je bil z osmimi obrambami v prvi četrtini tekme nerešljiva uganka za Koprčane, ki so imeli med 7. in 17. minuti strelski post iz igre, saj so dvakrat zadeli le s črte sedmih metrov. Posledice so bile kmalu vidne tudi na semaforju, kajti moštvo trenerja in poljskega selektorja Bogdana Wente je imelo sredi prvega dela igre že štiri zadetke prednosti (8:4).

V nadaljevanju so Poljaki naskok še povečali, dvakrat povedli s plus pet (12:7, 13:8) in aktualni slovenski prvaki so se znašli v težkem položaju. Toda končnica prvega polčasa je povsem minila v znamenju Cimosa, ki je v zadnjih petih minutah naredil delni izid 4:0 (dva zadetka je dosegel celo z igralcem manj, ko je bil izključen Tine Poklar) in na odmor odšel le z golom minusa. Po peti zaporedni uspešno izvedeni sedemmetrovki je Matjaž Brumen na začetku drugega polčasa spet vzpostavil rezultatsko ravnotežje (13:13), po koprskem zaostanku s 15:17 pa je sledila nova ofenziva čete trenerja Fredija Radojkoviča.

V pičlih sedmih minutah so namreč gostje dosegli pet zadetkov zapored in po njihovem vodstvu z 20:17 v 43. minuti so gledalci v dvorani Legionow skoraj povsem utihnili. Kljub odličnemu vratarju Gorazdu Škofu je gostujočo mrežo neusmiljeno Denis Buntić, hrvaški reprezentant in nekdanji igralec Cimosa, a na srečo so imeli Primorci v svojih vrstah prav tako strelsko razpoloženega Brumna. Koprska prednost se je gibala od zadetka do treh, v 56. minuti pa je prav Buntić poskrbel za novi izenačenje po dolgem času (24:24).

Krožni napadalec Bojan Skoko je v naslednji minuti priigral zadnje Cimosovo vodstvo v Kielcah (25:24), nato pa sta stvari v svoje roke vzela do takrat odlična francoska sodnika. Z nekaj čudnimi odločitvami (izključitev Sebastiana Skubeta in Radojkovičevega pomočnika Zorana Jovičića, dva prekrška v napadu...) sta gostiteljem omogočila, da so vstali od mrtvih in si z dvema igralcema več in delnim izidom 3:0 priigrali vodstvo s 27:25. Toda deset sekund pred zadnjim znakom sirene je v razmerju moči 6-4 za Poljake zadel Brumen, z osmimi goli prvi strelec tekme, in Cimosu omogočil sanjarjenje o napredovanju med elitno evropsko osmerico.

Ostali izidi osmine finala: Reale Ademar – Veszprem 31:28 (19:19), Kadetten – Atletico Madrid 27:36 (11:15), Füchse Berlin – Hamburg 32:30 (15:15), Sävehof – Koebenhavn 24:34 (9:19), Montpellier – Barcelona 30:28 (17:11), Metalurg – Zagreb 19:18 (7:9), povratna tekma: Kiel – Wisla 27:24 (15:10), v četrtfinale Kiel s skupnim izidom 63:48.